Korvpalliliit kaalub Rocki uue keskmängija platsile lubamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile päeval istus koos Eesti Korvpalliliidu õiguskomisjon ja arutas veel kord küsimust, kas Tartu Rockiga kaheaastase lepingu sõlminud keskmängijat Vallo Allingut seob endiselt leping Rakverega.

Möödunud nädalal otsustas Eesti Korvpalliliidu õiguskomisjon, et Vallo Allingu siiski ei või Rocki Eesti meistrivõistlustel esindada, sest teda seob leping Rakvere võistkonnaga.

Tartu Rocki esindajad polnud selle otsusega nõus ja vaidlustasid õiguskomisjoni otsuse.

Esmaspäevani säilib saladus

Kumbki osapool ei avalikusta veel, mida komisjon eile otsustas - Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse liikme Harry Lembergi sõnul lepiti korvpalliliiduga kuulujuttude ärahoidmiseks nii kokku.

«Kui me komisjoni istungilt lahkusime, öeldi meile, et komisjon teeb oma otsuse esmaspäevaks,» märkis Lemberg. «Eile kuulati ära meie seisukoht, et Allingu ja Rakvere vaheline leping on õigustühine.»

Kas komisjonis valitsenud meeleolud on Rocki kahjuks või kasuks, ei tahtnud Harry Lemberg hinnata. «Ootame esmaspäevani. Meie kavatseme igatahes lõpuni võidelda, kas või kohtuni välja,» jäi ta napisõnaliseks.

Läinud nädalavahetusel Tartu Rocki rivistuses Tartu sügisturniiril mänginud Vallo Allingu väitis, et tema eest ajab korvpalliliidu ja Rakvere klubiga asju tema uus tööandja ülikooli akadeemiline spordiklubi ja seetõttu ei oska ta täpselt öelda, mis saab temast edasi.

Siiski lisas Allingu, et õiguskomisjoni esimese otsuse tegelik põhjus peitub selles, et komisjon ei süüvinud põhjalikult teda Rakvere klubiga sidunud paberitesse.

«Üks on kindel: Rakveresse ma tagasi ei lähe ja kui Rocki eest mängida ei lubata, ei mängi ma üldse,» on Allingu resoluutne. «Mispärast Rakvere mind nii väga kinni tahab hoida, ei oska ma öelda. Mina pole Rakverest põgenenud ja Tartu pole mind ka varastanud. Rakvere lihtsalt ei pakkunud mulle hooaja eel uut lepingut.»

Ülikooli spordiklubi juhatuse liige Meelis Jukk kinnitas, et klubi kavatseb kindlasti oodata ära õiguskomisjoni otsuse ja kui see on Tartule ebasoodne, on võimalik ka kohtu poole pöördumine.

«Kuid see oleks äärmuslik samm, meie loodame väga, et õnnestub jõuda rahumeelsele kokkuleppele,» märkis Jukk.

Küsimusele, miks ta tahab mängida Rocki eest, vastas Allingu, et Tartus on tal võimalik rohkem areneda kui Rakveres.

«Olen rahul sellega, mis ma Tartust saan. Rakveres mängisin ma vaid korvi all, Tartus saan mängida väga erinevail kohtadel,» selgitas tartlaste uus keskmängija. «Esialgu olen küll veel rohkem nagu pealtvaataja, et selgeks saada, mida teised teevad.»

Tartule vajalik mees

Tartu sügisturniiril aitas Vallo Allingu Tartu meeskonnal turniiri võita, Rock alistas Läti Livu aluse / Liepaja võistkonna 102:74, Namika Lahti 101:80 ja Audentese 83:67.

Tartu Rocki peatreener Jüri Neissaar polnud eile õhtul samuti teadlik, kas Allingu saab Rocki koosseisus osaleda Eesti meistrivõistlustel ja euromängudel või mitte.

«Loomulikult on Allingu meile vajalik mängija. Kuid kui korvpalliliit tal meie eest mängida ei luba, siis on küsitav, kas jõuame kedagi tema asemele hankida. Euromängud on ju kohe ukse ees,» sõnas Neissaar.

Vallo Allingu

• Sündinud 11. jaanuaril 1978. aastal Jõgevamaal

• 1997. aastal lõpetas Kuremaa Põllumajandustehnikumi

• 1997. aasta sügisel mängis Tartu Polarise korvpallimeeskonna ridades Tartu sügisturniiril

• 1998/1999. hooajal mängis Puuviljaparadiisi ridades ja jäi Eesti meistrivõistlustel eelviimaseks ehk kuuendaks

• 1999/2000. hooajal mängis Eesti esiliigas Rakvere Lihakombinaadi ridades ning tuli meeskonnaga liiga võitjaks

• 2000/2002. hooajal mängis korvpalliklubi Rakvere meeskonnas.

• Abielus Liinaga. Peres kaks tütart - 2,5aastane Ingebor-Megy ja 1,5kuune Triinu-Mai

• Pikkus 2.06 meetrit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles