Töötute hulk ületas Tartumaal seitsme tuhande piiri

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Majanduskitsikus andis novembris endast Tartumaal uute töötutega ägedalt märku ja ettevõtted teatasid taas suurematest koondamistest.


Novembri viimasel päeval oli Tartumaal 7069 registreeritud töötut, mida on ligi kolmsada inimest rohkem kui oktoobri viimasel päeval.



«Oktoobris läks meil töötuid arvelt rohkem maha, kui arvele tuli,» ütles töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. «Aga novembrikuus oli kõik jälle vanaviisi: panime uusi töötuid kirja rohkem, kui neid arvelt maha läks.»



Mehed on enamuses


Novembri iga nädal lisas Tartumaale 200–220 uut töötut. Kõige rohkem jäi tööta  varem lihttööd teinud inimesi, näiteks ehitustöölisi oli nende hulgas üsna palju.



Väli märkis, et Eestis on tööta inimestest suurem osa naised, ent Tartumaal on ülekaalus tugevam pool: Tartumaa töötutest 59 protsenti on mehed.


Möödunud kuu tõi jälle ka teateid suurematest koondamistest.



«Tegu on uue töötuselainega,» märkis töötukassa Tartumaa osakonna koondamistele reageerimise meeskonna juht Reet Treial. «Tartumaal on töötuse protsent seni üsna väike olnud. Nüüd on töötuse tase hakanud siin tõusma.»



Kolm koondajat


Kõige suurem koondaja oli novembris Classicu kasiinoketi omanik AS Domiinos, mis jättis oma kasiino sulgemisega tööta 27 inimest. Ehitusfirma AS Eviko koondab ligi kümme töötajat ning Voore Puhkemajad AS koondab Ihaste hotellist 6-7 töökohta.



Kuid pole halba ilma heata: novembris oli tööpakkumisi veidi rohkem kui selle aasta varasematel kuudel.



«Meil läheb kuus arvelt maha tunduvalt rohkem töötuid kui aasta esimeses pooles,» kinnitas Reet Treial. «Umbes poolte töötute töötus lõpeb uue töökoha tõttu.»



Selle aasta alguses, 30. jaanuaril oli Tartumaal 3292 registreeritud töötut. Pool aastat hiljem, 31. juulil oli tööta juba 6197 inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles