Lugeja kiri: Kahes keeles kõneldi Eestist

, Tartu vene lütseumi direktori asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Eelmisel nädalal tähistati Eestis juba kaheteistkümnendat korda kodanikupäeva. Tartu vene lütseum tahab kujundada traditsiooniks kodanikupäevale pühendatud kakskeelse õpilaskonverentsi, mille sihtrühmaks on Tartu nii vene kui ka eesti õppekeelega gümnaasiumiõpilased.


Sellise ürituse mõte tekkis soovist kuidagi vähendada barjääri eestlaste ja mitte-eestlaste vahel ning võõristavat ja passiivset hoiakut. Soovist leida ühisosa, mis looks aluse suhtlemiseks ja teineteise mõistmiseks.



Eesmärgiks seadsime ka Eesti kui kodumaa väärtustamise ning muidugi õpilaste eesti ja vene keele oskuse parandamise ning esinemiskogemuse saamise.



Eelmise aasta õpilaskonverentsi teemaks said lapsepõlves armsaks saanud laulu sõnad «Mu koduke on tilluke, kuid ta on armas minule» ning aukülaliseks olid Vanemuise näitlejad, Tartu Tähe kavaler Herta Elviste ja Tartu aukodanik ning Suurtähe kavaler Lembit Eelmäe.



Esinejad said mälestuseks kogumiku, mis sisaldas konverentsil esindatud koolide, esinejate ja nende juhendajate ning aukülaliste lühitutvustusi, kuuldud ettekandeid. Kõige väärtuslikumaks võib aga pidada saadud kogemusi, tekkinud mõtteid ja uusi ideid.



25. novembril peeti Tartu vene lütseumis teine kodanikupäevale pühendatud kakskeelne õpilaskonverents teemal «Eestile kuulsust toonud inimesed».



Peale meie õpilaste osalesid juba teist korda Annelinna, Miina Härma ja Kivilinna gümnaasiumi õpilased ja õpetajad ning debütandiks oli Raatuse gümnaasium.



Konverentsi aukülaliseks oli seekord linnapea Urmas Kruuse ning ürituse idee kohaselt esines ta venekeelse sõnavõtuga.



Kõiki ettekandeid kuulati suure huviga ja aplausiga ei koonerdatud. Nii õpilastel kui õpetajatel on soov kohtuda ka järgmisel aastal, sest just ühiste väärtuste jagamise kaudu tunnetatakse ühtekuuluvustunnet, toimub tõeline integratsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles