Vene ärimehed tegid Otepääl «luuret»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavalitsus.
Otepää vallavalitsus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel käis Otepääl 26-liikmeline Venemaa ärimeeste delegatsioon, kes kohtus Otepää ja Tartu juhtidega, külastas Otepää hotelle, talispordikeskusi ja vaba aja veetmise kohti.

27.-29.novembril viibis vallavolikogu esimehe Jaanus Raidali kutsel Otepääl külas 26 - liikmeline Leningradi oblasti, Peterburi ja Toksovo (endine Kavgolovo) ärimeestest koosnev delegatsioon, vahendas Reporter.ee.

Külalised tutvusid Otepää ja Tartu äriringkondadega, külastasid Otepää hotelle, talispordikeskusi ja vaba aja veetmise kohti. Toimusid kohtumised Otepää ja Eesti ettevõtjatega ning sõlmiti juba ärilisi eelkokkuleppeid, vahendas Otepää vallavalitsuse pressiesindaja.

Leningardi oblasti delegatsiooni juht, Peterburi Kaubandus- ja Tööstuskoja presidendi nõunik esindaja Aleksei Izmailov sõnas, et kogu Otepääl nähtu jättis neile mitte ainult Otepääst, vaid kogu Eestist äärmiselt positiivse mulje.

«Olime väga meeldivalt üllatunud sellest soojast ja siirast vastuvõtust, mis meile siin osaks sai,» ütles Aleksei Izmailov. «Kahjuks on meie meedia loonud Eestist üsna negatiivse kuvandi, meie inimestel on arusaam, et venelased ei ole Eestis teretulnud, seda enam oli meil kõigil väga hea meel näha, et meiega tahetakse teha koostööd. Positiivselt üllatas ka see, et viisataotlemisel ei olnud takistusi, siin suur tänu Otepää vallavolikogu esimehele ja Eesti saatkonna Peterburi konsulile, tänu kellele õnnestus delegatsioonile sujuv viisavormistus ning riigilõivust
vabastus.»

Eriti meeldis külalistele Otepää viimaste aastakümnete areng peale Eesti iseseisvumist, märgiti, et Otepää turismialane atraktiivsus ja majutusteenus on võrreldes teiste maailma turismi- ja talispordikeskustega täiesti võrdväärne, kui mitte parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles