Kas Tartu maavalitsus kärbib palkasid?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maavanem Esta Tamm.
Tartu maavanem Esta Tamm. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kas ja kuidas puudutab riigiametnike palgakulude kokkutõmbamine Tartu maavalitsuse töötajaid?


Esta Tamm,
Tartu maavanem:

Jah, puudutab tõsiselt. Erinevatel põhjustel struktuuri muudatuse kaudu ja ka palga kaudu. Esmaspäeval (täna – toim) on viimane tööpäev kuuel inimesel.
Struktuurireform viib ametist kaks ametnikku, osakonnajuhatajat.

Kes need osakonnajuhatajad on?


Arengu- ja planeeringuosakonna juhataja ( Taivo Tali – toim) ja maaosakonna juhataja (Tiit Kubri) lähevad omal algatusel seoses struktuurireformiga.

Milline on struktuurimuutuste sisu?


Senise seitsme osakonna asemel jääb meil 1. detsembrist kolm osakonda. Maavalitsuste raamatupidamine koondub aga Viljandisse.

Kas plaanis on ka palgamuudatusi?


Kuupalk jääb praeguse prognoosi järgi edaspidi sama suureks. Meil oli veel ka sel aastal väike tulemuspalga fond, aga järgmisel aastal jäävad tulemustasud ära. Reaalpalk väheneb seeläbi kõigil keskmiselt 5 protsenti. Sel aastal oli tulemuspalga fondi nii palju. Tõsi, tulemustasu ei jagu kõigi vahel ühtlaselt.

Kas ka uuel aastal on vaja koosseise vähendada?


Püüame asjad ära teha nii, et aasta keskel ei pea koondama. See puudutab inimesi isiklikult, nii otsustajaid kui koondatavaid.

Kui mitu töötajat jääb Tartu maavalitsusse?


Ametikohti jääb 43.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles