Linn loob bussihanke töörühma

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verni Loodmaa
Verni Loodmaa Foto: Pm

Tartu volikogu linnamajanduskomisjoni jõudis kolmapäeval uue ühistranspordihanke küsimus. Komisjoni esimees Verni Loodmaa ütles, et pikka arutelu ei hargnenud.


Räägiti eelkõige sellest, et linnavalitsuse juurde tuleb moodustada hanke ettevalmistamiseks laiapõhjaline töörühm.



Sinna hakkaksid kuuluma kõigi volikogus esindatud poliitiliste jõudude esindajad, aga kaasataks ka erinevaid huvirühmi: puuetega inimesed, tööandjad, haridusasutused jne.



«Kõike selleks, et koondada need põhimõtted ja arusaamad, mille alusel volikogu uue aasta alguses, jaanuaris või veebruaris, võiks uue hanke välja kuulutada,» ütles Loodmaa.



Töörühmal tuleb kaardistada olemasoleva lepingu positiivne osa ja tuua välja, mis ei ole piisavalt hästi toiminud. Ja siis mitte ainult läbi rääkima hakata, vaid püüda ka rahaliselt mõõta, mida erinevad lahendused maksavad.



«Selge on, et soove on igasuguseid, aga kuidas need võiksid mahtuda lähiaja rahalistesse piiridesse, on oluline kokku leppida. Ühistransport oli valimiste eel üks olulisimaid teemasid,» ütles Loodmaa.



Tema sõnul on põhiküsimusi kaks: millistel aegadel ja  marsruutidel ühistransport liigub ning milline on pakutava teenuse kvaliteet. Mõlemad taanduvad aga rahale.



Mis aga tema sõnul palju ei maksa ja milles on arenguruumi, on teavitamine sõidugraafikute muutmisest ja uute liinide lisamisest. See tähendab, et muudatused on mõnikord olnud kiired, aga inimesed ei ole neist teada saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles