Ilmatsalu pillinaised lõid uue festivali

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eriti lõbusate ja kurbade laulude festival algab täna õhtul kell seitse Ilmatsalus.


Ilmatsalu põhikooli saali koguneb 120 inimest kümnest või enamastki loomingulisest rühmitusest.



Nad esitavad laule ja pillilugusid, liikumiskavu ja sõnapõimikud, mis kõik on kas lõbusad või kurvad ning pühendatud Ilmatsalu  rahvamuusikaansambli Siller 20. sünnipäevale.



Ansambli kunstiline juht Silja Salujõe (pildil akordioniga) tunnistab, et niisuguse festivali korraldamise mõte on neil väike kavalus pidu eriliseks teha.



«Eks iga lõbusa loo puhul võib mingis olukorras tunduda, et see on hoopis kurb lugu, ning vastupidi,» põhjendas ta. «Kõik sõltub kuulaja hingeseisundist.»



Nii ongi tänane piduõhtu üles ehitatud viisil, et kõigepealt on Silleri enda väike kontsert – ligi 500 loost, mida nad oskavad, tuleb ettekandele vaid väike pooletunnine valik.



Silleris mängivad ja laulavad Ülle Parts (pildil kandlega), Valve Metsamart (pildil jauramiga) ning Ragna Eller ja Tiiu Kaldma, keda sel pildil pole, ning seejärel algavad õnnitlejate etteasted, eriti lõbusad ja kurvad lood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles