Eesti noortekeskused saavad kokku Otepääl

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Avatud Noortekeskuste ühenduse logo.
Eesti Avatud Noortekeskuste ühenduse logo. Foto: EANK

Tänasest kuni laupäevani on Otepääl koos Eesti avatud noortekeskused. Aset leiab Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse üldkogu ning samaaegselt toimub noorsootöötajatele ka noorte seikluskasvatusest rääkiv Award-koolitus.


Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse tegevjuht Heli Erik märkis, et seekordne üldkogu keskendub ühenduse arengukavale ja 2010. aasta tegevustele. Selle kõrval on oluliseks teemaks maakondlikest avatud noortekeskuste projektikonkurssidest kokkuvõtete tegemine.



Üldkogu otsuste tegemise järel jätkub seminar, kus tehakse vahekokkuvõte projektist «Noored otsustavad Tulevikku». Just selle projekti raames toimus üle Eesti 15 linnas tulevikulinnamäng.



Ursula Roosmaa Briti Nõukogust annab ülevaate toimunud mängudest ja tutvustab ideid, mida on välja pakutud. Marika Markus räägib peamistest väljakutsetest avatud noortekeskuste projektikonkurssile projekti kirjutamisel.



Noortekeskuste infominutite jooksul saavad kohalolijad tutvustada oma 2010. aasta eelarveid ja tegevust ning seminari osa lõpetatakse aruteluga seikluskasvatusest elamuspedagoogika kontekstis.



Sellele järgneb koolitus, mis on mõeldud noorsootöötajatele, kes töötavad noortega vanuses 14-25. Award on rahvusvaheline noortele suunatud seikluskasvatuslik liikumine, mille põhimõtteks on vabatahtlik väljakutsete vastuvõtmine, mis võimaldab noorel ennast proovile panna teda huvitavas valdkonnas.



Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus loodi 2001. aastal eesmärgiga luua Eesti avatud noortekeskuste võrgustik ja toetadaliikmete tegevust. Ühendusse kuulub 44 juriidilist isikut koos 69 noortekeskustega, mis on umbes üks kolmandik kõigist Eesti noortekeskustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles