Linn loovutab dirigendi hauatähise perekonnale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Ritsingu hauamonu­ment.
Richard Ritsingu hauamonu­ment. Foto: Tõnis Paberit

Tartu linnavalitsus otsustas eile tasuta võõrandada Richard Ritsingu hauamonumendi Vana-Jaani kalmistul. Linna aukodaniku, koorijuhi, helilooja ja muusikapedagoogi Richard Ritsingu hauamonument kaunistab perekond Ritsingutele kuuluvat hauaplatsi.


Hauamonumendi soetas 1995. aastal Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond ja see läks maksma 50 431 krooni.



Linn põhjendab monumendi võõrandamise otsust, et reaalselt on nii hauaplatsi kui


-monumendi korrashoiu taganud siiani Richard Ritsingu lähedased. Kultuuriosakonna kohustuste hulgas ei ole monumentide korrashoid. Hauamonumendi hooldamine oleks ka keeruline, kuna hauaplats kuulub Ritsingu perekonnale, kellel on oma nägemus platsi kasutamisest ja korrastamisest.



«Seega on mõistlik ning lähtuvalt avalikest huvidest otstarbekas võõrandada Richard Ritsingu hauamonument tasuta koos monumendi hooldamiskohustusega Richard Ritsingu pojale Alo Ritsingule,» seisab linnavalitsuse korralduses.



Kultuuriosakonna ametnik Veljo Lamp märgib koralduse õiendis, et hauamonumendi üleandmise osas on saavutatud kokkulepe Richard Rit­singu poja Alo Ritsinguga ning et perekond Ritsingud on hauamonumendi üleandmise eest tänulikud.



Õiendis seisab ka, et hauamonumendi tasuta üleandmine perekonnale ei läheks vastuollu avalikkuse huvidega. Linlastele jääb edapidigi võimalus monumenti Vana-Jaani kalmistul külastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles