Möku ootab nutikaid boheemlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mökust saab Lauri Kinkari (vasakul) ja Veiko Raime nägemuses tartlastele hubane kodukõrts.
Mökust saab Lauri Kinkari (vasakul) ja Veiko Raime nägemuses tartlastele hubane kodukõrts. Foto: Sille Annuk

Kaks ettevõtlikku tartlast panid pead kokku ja otsustasid teha Tartusse Rüütli tänavasse kõrtsi, mis on segu Simpsonite sarja Moe baarist, Londoni pubidest ja Tartu boheemlusest.


«Möku hing on muhedalt mõnus ja suhtlemisaldis,» ütles Möku kõrtsi üks omanikest Lauri Kinkar, kõigutades end tuttuuel mustal baaripukil. «Jube hea pukk on, ümber üldse ei lähe,» lisas ta lõbusalt.



Möku on väike: 16 baaripukki, üksikud lauad ja pikk lett tillukeses praegu veel rõskevõitu keldris. Istume sombuse sügispäeva hämaruses, sest Kinkar pistis oma sülearvuti laadija valesse stepslisse ja vool lõi välja. «Ikka juhtub,» vabandab ta.



Kodukõrts tartlastele


Kõrtsi loomise mõttega tuli sel suvel lagedale Möku teine hing Veiko Raime. Londonis elanud mehena oli tema soov tuua Eestisse kodukõrtsi kultuuri. «Londonis on igal mehel oma kodukõrts, miks siis ei võiks Möku saada osale tartlastele koduseks istumiskohaks,»  rääkis Raime.



Kinkar selgitas, et kodukõrtsis on väga oluline peale lihtsalt joogipoolise ulatamise ka oma külastajatega suhtlemine. «Mind tõesti huvitab, kuidas inimesel läheb ja mida põnevat ta elust teab,» pajatas Kinkar innukalt. «Möku külastajad on nagu meie head semud.»



Kas Möku on omamoodi Zavood, Krooks, Pool Kuus või...?  «Ei, Möku on Möku, omanäoline,» katkestas Raime. «Kui meil eeskujusid on, siis pigem Londoni pubid,» lausus ta. «Või siis Simpsonite multifilmist tuntud Moe baar,» täiendas Kinkar naerdes.   



Kuna kööki kõrtsil pole, kostitab Möku külalisi joogipoolise ning kergete suupistetega. «Jookide valik on lai ja kui kellelgi kõht tühjaks jääb, võib ta endale vabalt pitsat tellida. Meil on selline vaba olemine siin,» rääkis Kinkar. 



Möku pole mökudele


Mõlemad mehed kavatsevad Mökus leti taga olla nii palju, kui muud tegemised ja igapäevatöö mobiilteenuseid pakkuvas ettevõttes Mobi Solutions võimaldavad. Ametlikult avab Möku uksed detsembri esimesel poolel. Täpne kuupäev selgub siis, kui paberimajandus korras.



Nimi Möku ei tähenda Kinkari selgitusel aga, et kõrts ootaks mökusid. «Vastupidi, me tahaks just hästi põnevaid, nutikaid ja tarku inimesi endale külla,» märkis Kinkar. Möku panid mehed kohale nimeks, kuna see on lühike ja konkreetne. «Nagu müts vastu lauda,» lausus Kinkar ja lõi endale rusikaga vastu reit.



«Üks pluss on Mökul veel: saarlastel pole meie nime hääldamisega mingeid probleeme,» ütles Raime naerdes saarlasest reporterile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles