Elva lasteaed sai ministaadioni

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue aasta alguses kahe rühma võrra kasvav Elva Murumuna lasteaed saab tänu juurdeehitisele uhkeldada suure saali ja teematubadega, kuid ka väikese laululava ning staadioniga.


1972. aastal ehitatud Murumunas polnud 37 aastat ventilatsioonigi. Nüüd on 800-ruutmeetrisest 1800-ruutmeetriseks kasvanud lasteaias muusika- ja muinasjututuba, loodusklass, miniköögiga loovusklass ning varbseinte ja lakke kinnitatud köitega ronila.

Päris pahviks lüüa, isegi kadedusest smaragdroheliseks ajada võib aga Murumuna 4000-ruutmeetrine, lustakaist puukujudest pikitud õueala, mis neelas üle 4,6 miljoni krooni.

Turnimispuude, liuradade ja kiikede kõrvale on seal püsti löödud katusega laululava ja laotatud maha kunstmuruga ministaadion 60-meetrise jooksuraja ning jalgpalliväravatega. Sõimerühmadele on päris omaette mänguväljak, et suuremad neid trallihoos pikali ei jookseks.

Pool raha riigilt


«Superõnn!» tunnistab Elva linnavalitsuse jurist Salle Ritso. Murumuna lasteaed pääses esimese poole tosina, teadmata ajaks ühtlasi viimase poole tosina Eesti lasteaia sekka, kes sai ehitusraha riiklikust programmist «Igale lapsele lasteaiakoht». Riik andis 13 miljonit krooni, Elva lisas sama palju.

Ritso sõnul läks männilinnal eriti hästi veel seetõttu, et riigihanke tulemusel osutus ehitus kolm miljonit krooni odavamaks kui näitas eelrehkendus. Selle summa arvelt sai lasteaia vana osa uue bituumenkatuse ning katuse- ja fassaadisoojustuse.

Ritso nendib, et märtsis alanud juurdeehituse ja kapitaalremondiga pidanuks Saaremaa firma Primus PR finišisse jõudma juba 15. novembriks. Uus tähtaeg on 15. detsember, 21. detsembrile on kavandatud avamispidu.

Samas näeb Ritso viivituse taga ka tõsiseltvõetavaid põhjendusi, mis algasid kevadel eeldatust mitu meetrit pikemate vundamendivaiade rammimisega ning lõppesid sügisel materjalide hilinemisega.

Viimati selgus, et lasteaia juurdeehitise trepiplaadid on projekteerija apsaka tõttu valest materjalist, ohtlikult libedad, ning tuleb ümber vahetada.

«Aga plaan võtta kahe uue rühma jagu lapsi majja 4. jaanuaril on endiselt jõus,» kinnitas Ritso. «Suurem jagu ruume on korras, hakatakse juba mööblit paigaldama. Esmaspäeval tuleb köögi sisseseade.»

Ritso kinnitusel on Elvas endiselt kõige suurem tung sõimerühmadesse.

Murumuna juhataja Kadri Joosti sõnul plaanib ta aga esialgu avada ühe uue 16-pealise sõimerühma ja 18-pealise liitrühma. Sügiseks kombineeritakse rühmad ilmselt nii, et lisaks mahub kuus last. Siis saab Murumuna lasteaias korraga hoitud 160 last.

Linnapea: saba kaob


Elva linnapea Reno Laidre sõnul peaksid uue aasta algusest saama koha kõik Elva lapsed, kellele on tarvis hoiukohta päevapealt. Samas on Elva linn loobunud katsest teha vahet oma ja võõrastel lastel ega eelista lasteaiakoha andmisel lapsi, kes on kantud rahvastikuregistrisse Elva elanikena.

«Registrisse kantud elukoha arvestamine kaotas mõtte, sest kõik, kellel on lasteaiakohta vaja, leidsid võimaluse end Elva elanikuks registreerida,» selgitas Laidre.

Elva lasteaiakohad
• 6200 elanikuga Elva linna kolmes lasteaiamajas on praegu kohti 325 lapsele.
• Õnneseene lasteaias on 160 kohta, selle filiaalis Peedul 45. Murumuna lasteaias on 120 kohta, lisaks võimaldab juurdeehitis mahutada 40 last.
Allikas: Elva linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles