Kunstnik Rump ühendab maalidesse rahu ja armastuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabakutseline kunstnik Margus Rump ütles, et kuigi tema ateljees Kloostri tänavas käib koos mediteerijaid, ei väljenda tema praegused pildid budistlikke ideid, vaid on kantud eelkõige armastusest, kõikide religioonide põhiolemusest.

«Mediteerime selleks, et luua harmooniat iseendas ja seeläbi ka meie ümbruses,» rääkis ta Obu galeriis, mille ühel seinal on tema kaheksast mullu valminud maalist koosnev väljapanek «Vabanemine».

Vabanemine tähendab viiendat aastat vabakutselise kunstniku käsituses vabanemist ümbritseva maailma kaduvatest illusioonidest. «Jääv on elu hingeline osa, sest see kehastub ajast aega,» rääkis Margus Rump.

Tema teine, samuti kaheksast maalist koosnev ekspositsioon «Park» on praegu Gildi galeriis. Tunamullu oli neid Tartu-lähedaste parkide impressionistlikke jäädvustusi õlis ja pastellis võimalik vaadata Tallinna galeriis Sammas.

Pallasliku koolituse saanud tartlane Margus Rump selgitas, et maalimisega soovib ta luua sisemist rahu endale ja neile, kes tema loomingut vajavad. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles