Taastati Eesti Akadeemiline Ajakirjanduse Selts

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna saadeti pidulikult erru legendaarne ajakirjanduse õppejõud Sulev Uus.
Täna saadeti pidulikult erru legendaarne ajakirjanduse õppejõud Sulev Uus. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikoolis taastati täna Eesti Akadeemiline Ajakirjanduse Selts ning ühtlasi saadeti pidulikult pensionile legendaarne ajakirjanduse õppejõud Sulev Uus.


1990. aasta kevadel asutas Juhan Peegel Eesti Akadeemilise Ajakirjanduse Seltsi eesmärgiga elavdada ajakirjanduse õpetust ning selle valdkonna uurimist. 1996. aastal seltsi tegevus katkes, kuid täna tulid Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppejõud ja tegevajakirjanikud taas kokku, et Peegli ettevõtmist jätkata, ent mitte ainult akadeemilises vormis, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Tänapäeval on vajadus selle kõrval ka mingi niisuguse arutlusvõimaluse või foorumi järele, mis ajakirjanduse olukorda ja arengutendentse arutaks ja ühendaks vilistlasi, õppejõude, üliõpilasi, mitmesuguseid uurijaid, kes ei pruugi olla ju meie osakonnast,» ütles Tartu Ülikooli meediauuringute emeriitprofessor Peeter Vihalemm.

«Meid süüdistatakse sageli, et me ei koolita häid ajakirjanikke, ja siis, kui patte hakatakse üles lugema, tuleb välja, et patud on teinud need ajakirjanikud, kes ei ole mitte siit läbi käinud,» ütles Sulev Uus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles