Eesti-Vene kalanduskomisjon määrab Peipsi püügikvoodid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Peipsil.
Kalamehed Peipsil. Foto: Küllike Rooväli.

Uuel nädalal arutab Eesti-Vene kalapüügikomisjon Tartus Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalapüügitulemusi ning määrab järgmiseks aastaks igale kalaliigile püügikvoodid.


Komisjon on Tartus koos 23.-27. novembrini ning kooskõlastatab kalapüüki reguleerivad tehnilised meetmed nagu võrgu silmasuurus, püügikeeluajad jne, teatas keskkonnaministeerium.



Kümneliikmelisse Eesti delegatsiooni kuuluvad lisaks keskkonnaministeeriumi esindajatele ka põllumajandusministeeriumi, peipsi kutseliste kalurite ühenduste, kalavarusid uuriva Tartu Ülikooli, Eesti Mereinstituudi ja keskkonnainspektsiooni esindajad.



Et komisjoni päevakorras on nii administratiivsed, tehnilised, kontrolli- ja teadusmeetmed, siis on kõigi nende alade spetsialistid kaasatud komisjoni töösse.



Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalavarude kaitseks ja majandamiseks pandi alus 4. mail 2004, mil Moskvas kirjutati alla Eesti ja Venemaa vastav kokkulepe.



Selle kokkuleppe tööorganiks on Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalapüügi komisjon, mis saab kokku kaks korda aastas - kevadel ja sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles