Stiilne muusik asutas kunstigalerii

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modern Fox
Modern Fox Foto: TPM

Küsimustele vastab 1930. ja 1940. aastate muusika stiilis orkestri Modern Fox alati stiilne laulusolist Mart Sander, kes on oma muude tegevusalade kõrval nüüd ka kunstigalerii omanik.


Mida saab kuulata Modern Foxi juubelikontserdil 20. novembril Vanemuise väikeses majas?


See on veel paljuski ka meile endile lahtine, aga ma arvan, et tuleb muusikalis-sõnaline ülevaade kõigest sellest, mida Fox on läbinud 25 aasta jooksul.



Mis on uuel plaadil?


Mõtlesime kasutada vanu salvestisi, millest mõned olid jäänud poolikuks. Aga siis võtsime ennast tõsiselt kätte ja nüüd võib öelda, et kõik lood on täiesti uued. Aga need kuuluvad ikkagi meie kullafondi, laule on eesti ja välismaa autoritelt nii eesti kui ka inglise, saksa, itaalia ja vene keeles.



Viimane plaat, mis Modern Fox teie osalusel kuulajatele andis, oli vist Raimond Valgre svingilugudega aastal 2003?


Jaa, ma ei ole Foxiga sellest ajast koos töötanud. Suvel 2003 tegin isikliku Bel-Étage´i orkestri ja olen vahepeal ainult sellega tegutsenud. Nüüd tulen üle kuue aasta esimest korda Foxiga lavale.



Midagi isiklikumat ka. Kas vastab tõele, et avasite eelmisel nädalal pealinnas Sakala 18 isikliku kunstigalerii, millele panite nimeks Galerii, ja et esimene väljapanek on esimese Eestist võrsunud kuulsa naiskunstniku, tartlanna Julie Hagen-Schwarzi loomingust?


Jah. Avamisel oli aukülalisena kohal kunstniku 90-aastane pojapojapoeg Peter Schwarz Saksamaalt. Kõnega esines proua kultuuriminister, kes nimetas näitust silmapaistvaks kultuuriprojektiks ja rõhutas, et tartlannana tunneb ta endisaegse naiskunstnikuga erilist emotsionaalset sidet.



Veerand sajandit


• Orkester Modern Fox annab Vanemuise väikeses majas oma 25. aastapäeva kontserdi 20. novembril kell 19.


• 12-liikmelise orkestri ees laulavad solistid Airi Allvee, Mart Sander ja Artur Raidmets.


• Juubeliks on valminud plaat uute lugudega, millel on 1930., 1940. ja 1950. aastate muusikat mitmes keeles.


• Otsa koolis Tallinnas alguse saanud Modern Fox on esinenud muu hulgas Pariisis Eiffeli torni teise korruse restoranis ja sama linna vene vanadekodus, kus oli ka Venemaa tsaari õukonna liikmeid.


• Mart Sander lahkus Modern Foxist aastal 2003 ning asutas isikliku Bel-Étage´i orkestri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles