Udu jättis järgemööda Tartus lende ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Mark 
Tartu lennujaama käitlusjuht
Rein Mark Tartu lennujaama käitlusjuht Foto: TPM

Reedest teisipäevani Tartu lennujaama endasse mässinud udu sundis viie päeva jooksul ära jätma neli lendu: ühe Riiast Tartusse, kaks Tartust Riiga ja ühe Stockholmi.


«Me ootasime oma lendu. Peagi pidi registreerimine algama, aga siis kutsuti kõik kokku ja öeldi, et udu pärast ei saa täna Tartusse lennata,» meenutas Tartu Linnamuuseumi konsultant Heivi Pullerits teisipäeva õhtut, mil ta soovis Rootsist lapselapse sünnipäevalt naastes Riia kaudu koju lennata.



Pulleritsu sõnul tekitas ärajäänud lend umbes kolmekümnes pileti ostnud reisijas üksjagu segadust. «Meil ei olnud midagi hullu, aga osa pidi hakkama oma pagasit üles otsima ja üldse kogu asjaajamine võttis aega,» rääkis Pullerits.


Pool üheksa Tartusse saabuma pidanud lennuki asemel jõudis Pullerits bussiga kodulinna veerand tundi peale südaööd.



Puudub täppisseade

«Udu on jah viimastel päevadel meil siin päris palju kurja teinud,» nentis Tartu lennujaama käitlusjuht Rein Mark.



Tartu lennujaamas puudub Margi selgitusel täppismaandumise seade, mis võimaldaks lennukil uduga maanduda. «See seade annab laskumise kursi ja telgjoone ette. Ilma selleta ei hakka ükski piloot uduga riskima,» seletas Mark.



Seepärast tantsib Tartu lennujaam praegu udu pilli järgi. «Siin on raske midagi ette öelda. Vahel ei ole kuude viisi ühtegi udu pärast ära jäänud lendu ja mõnikord on, nagu praegu, nädal aega jutti udu maas,» rääkis Mark.



Lahendus kevadel


Lahendus udumurele saabub Margi kinnitusel kevadel või suvel, kui Tartu lennujaam saab täppismaandumise seadme.



Udu tõttu ära jäänud lennule pileti ostnud Heivi Pullerits ütles, et tema meelest on täiesti arusaadav, et tänavu rahvusvaheliste regulaarlendudega alustanud lennujaam ei ole jõudnud kõiki seadmeid veel muretseda.



Samas kahandab see Pulleritsu meelest päris hästi käivitunud lennuliini usaldusväärsust.



«Kui tulevad pidevalt probleemid, et sind viiakse ja tuuakse bussiga, siis võib lennuliin välja surra,» lausus Pullerits, kuid lisas, et loodetavasti probleemid lahenevad. «Lennuühendust on Tartule ikka väga, väga vaja,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles