Tervisekontroll hindas Jõgeva meeri ametisse kõlbulikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva linnapea Kalmer Lain.
Jõgeva linnapea Kalmer Lain. Foto: Erakogu

Jõgeva linnapea Kalmer Lain käis enne meeriks valimist linna tervisepäeval oma tervist kontrollimas. Lainil vererõhku, veresuhkrut ja kolesterooli mõõtnud perearst Maie Männik hindas linnapeakandidaadi tervisenäitajaid eeskujulikuks ning mõni päev hiljem valis linnavolikogu Laini meeri ametisse tagasi.


Männik, kes on Laini erakonnakaaslane Reformierakonnast, märkis, et selliste tervisenäitajatega ei ole Lain mitte üksnes ametisse kõlbulik, vaid kaaslinlastele tervise hoidjana suisa eeskujuks.



Lain ise jäi tulemustega rahule. Ennast sportlikuks ja tervislike eluviiside propageerijaks nimetas Lain ka volikokku kandideerides, nimetades oma hobideks tennist, jäähokit ning teisigi spordialaseid.



Külmapealinna 10. linnapeaks valiti Lain tagasi 19-liikmelises volikogus 15 poolthäälega. Lähiaja kõige keerulisemaks ülesandeks pidas Lain 2010. aasta eelarve koostamist.



Jõgeval kasvanud Kalmer Lain (41) tegutses varem ettevõtjana ning lõpetas Tartu Ülikooli ärijuhtimise eraial. Pärast 2005. aasta kohalikke valimisi sai Lain Jõgeva ablinnapeaks.



Esmakordselt valiti Lain linnapeaks tänavu augusti lõpus, mil senine linnapea Viktor Svjatõsev asus tööle Jõgeva maavanemana. Pärast valimis sai ta linnapeaks tagasi linnas koalitsiooni moodustanud Reformierakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu saadikute toetusel.



Jõgeva linnavolikogus kuulub kaheksa kohta Reformierakonale, viis Keskerakonnale ja kolm nii Isamaa ja Res Publica Liidule kui ka Rahvaliidule.



Lisaks linnapea tervist kontrollinud perearst Maie Männikule osaleb kohaliku võimu teostamises teisigi nimekaid Jõgeva tohtreid. Reformierakondlasest kirurg Meelis Pauklin valiti uueks volikogu esimeheks. Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv SA Jõgeva Haigla ravijuht Kalle Piiskoppel valitakse järgmisel istungil koalitsioonileppe kohaselt volikogu aseesimeheks.



Haigla juhataja keskerakondlane Peep Põdder asus aga opositsiooni esindajana juhtima volikogu revisjonikomisjoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles