Esimene Prisma avab Tartus suurelt uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kaks kolmandikku mööblimajast saab maist Prismale. Senised poed välja ei koli, vaid jätkavad väiksemana.
Ligi kaks kolmandikku mööblimajast saab maist Prismale. Senised poed välja ei koli, vaid jätkavad väiksemana. Foto: Margus Ansu

Tuleva aasta maikuus avab Prisma peremarket mööblimajas oma esimese poe Tartus, napsates sellega Lõuna-Eesti suurima toidupoe tiitli äsja Lõunakeskuses uue poe avanud Rimilt.


«Tartus on meil kahtlemata väga suured plaanid. Me loodame oma odavaima ostukorvi ja suurima kaubavalikuga teha Prismast külastatavaima poe Tartus,» oli Prisma tegevdirektor Janne Lihavainen veendunud, et peremarketit saadab Tartus edu.



Seni vaid Tallinnas tegutsenud Prisma on laienemisplaani pidanud Lihavaineni sõnul viimased kaks aastat.



Poele oli välja vaadatud asukoht Luunja kandis, kuid asjaajamine ja ehituseni jõudmine on võtnud oodatust kauem aega ning seetõttu otsustas Prisma avada esimese poe üüripinnal.



Hinnasõjaks valmis


Sõbra tänava mööblimajja kolides võtab Prisma enda alla 9000 ruutmeetrit ehk ligi 2/3 maja koguruumist. See teeb 1000 ruutmeetrit rohkem kui praegu Lõuna-Eesti suurima poe tiitlit kandvas Lõunakeskuse Rimis.



Lihavainen lubas, et Prisma toob Tartusse uue hinnataseme ja laiema kaubavaliku. Peale toidu leiab poest näiteks riideid, sporditarbeid, kodukaupu ja elektroonikat. Prisma on Lihavaineni sõnul välja käinud ka kõige odavama toidukorvi ja seda lubadust ta täidab kas või sõja hinnaga.



«Kui keegi konkurentidest hakkab katsetama meie odavaima ostukorvi lubadust, siis me vastame sellele,» ütles Lihavainen. «Nii et kõik oleneb konkurentidest, kas kevadel ja suvel on oodata uut hinnasõda,» märkis ta.   



Kavandataval Prismal on kohe külje all Sõbra Selver ja pisut maad eemal Rebase tänava Rimi, kuid rivaale uus tulija  ei ehmata. «Prismaga on Selver Tallinnas aastaid sõbralikult kõrvuti eksisteerinud ja mõlemal on oma klientuur välja kujunenud. Loodame sama ka Tartus,» ütles Selveri tegevdirektor Iivi Saar.



Tartu Mööbimajale puhub Prisma tulek uue elu sisse ajal, mil mööbliäril just kõige paremini ei lähe. «Külastajate arv kasvab arvatavasti mitu korda ja see aitab ka mööblimaja paremini käima tõmmata,» lausus mööblimaja omanikfirma Tarmeko KV juhatuse liige Ago Nigul.



Lahkujaid pole


Hoolimata sellest, et Prisma võtab enda alla üle poole mööblimaja ruumist, ei pea ükski senine üürnik Niguli kinnitusel majast välja kolima. «Senised poed jäävad lihtsalt väiksema pinna peale, ükski kaubamärk ära ei kao, kui nad seda ise just ei soovi,» rääkis Nigul.



Prisma tuleku jaoks tehakse mööblimajale juurde üks sissepääs, pannakse välja suured Prisma logod ning üle tee oleva maa arvelt laiendatakse parklat paarisaja koha võrra.


Seetõttu saab mööblimaja juurde prismalikku nägu, kuid nimemuutust Niguli sõnul plaanis pole. «Keskusi ja paradiise on meil piisavalt, las üks olla ka lihtsalt maja,» ütles ta.



Peale mööblimaja pidas Prisma toidupoe avamise asjas läbirääkimisi Taskuga ning moe- ja vabaajakeskus lootis uut tulijat enda rüppe saada. Suurema ruumivajaduse tõttu otsustas aga Prisma Lihavaineni selgitusel mööblimaja kasuks.



Tasku omanikfirma Estiko juht Ain Tammvere kinnitas, et Prisma otsus ei mõjuta kuidagi seda, kas toidupood tuleb Taskusse või mitte. «Nüüd on teada, et Prismat ei avata Taskus, kuid teistega on meil läbirääkimised veel pooleli,» märkis Tammvere.



Plaanitavas Prismas saab tööd umbes 100 tartlast. Lisaks kevadel avatavale poele kavatseb Prisma teise kaupluse uksed lahti teha Luunja kandis 2012. aastal. Prisma kuulub Soome Tarbijateühistute Keskühistule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles