Kes peab koristama õlireostuse?

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlireostus.
Õlireostus. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Annelinnas Kaunase 24 maja ees rammis auto äärekivi, karteris olnud õli valgus maha. Päästekeskuse mehed puistasid õli saepuruga üle ja jätsid sinnapaika. Kas õli peab koristama päästekeskus, maaomanik, reostuse põhjustaja või linn?


Vastab Tartu linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Helve Arukask: Juriidiliselt ei oska ma seda öelda, aga kui see romuauto on veel seal kohapeal, siis romu ära viies tuleks ära koristada ka õli. Sest autost võib veel õli maha valguda, kui seda liigutada.



Loogiliselt võttes peaks koristamise eest eeskätt hea seisma autoomanik.



Kui autoomanik õli ei korista, nagu juhtus, mida peaks siis tegema Kaunase 24 maja elanikud, keda see ilmselt kõige rohkem häirib?


Ma sain ka selle teate, aga praegu momendil (reedel kell 14 – toim) ma välja minna ei saa. Kui autoomanik õli ära ei korista, eks siis pea linn appi minema.



Kui linn koristab, kas siis esitate pärast süüdlasele arve?


Ma ei oska isegi öelda, kuidas sellega jääb.



Igatahes on selge, et õlist saepuru prügikasti panna ei tohi, vaid tuleb anda üle pädevale jäätmefirmale?


Jah. Üldiselt on kord nii, et päästeamet koristab sellise reostuse avalikelt tänavailt, et liikluses ei tekiks ohtlikku olukorda. Mujal nad ei saa koristada, sest samal ajal võib tulla uus väljakutse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles