Naljateater toob lagedale salasuhted

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Nuter mängib Jaani, kes on abielus Vaikega (Liina Tennosaar).
Egon Nuter mängib Jaani, kes on abielus Vaikega (Liina Tennosaar). Foto: Sille Annuk

Suvel Hansahoovis etendatud «Kolhoosis» oli Egon Nuter esimees ning Liina Tennosaar ja Inga Allik lüpsjad. Nüüd on nad Tartus vaatajate ees, et mängida üleaisalööjaid.


Jüri Aarma mängis suvel Emajõe Suveteatri lavastuses hunti, keda kolm põrsakest ei tahtnud mängu võtta. Kuidas võttis Aarma mängu naljakatele näitemängudele keskendunud Hansahoovi Teater?



«Helistati ja küsiti, kas ma olen vaba,» ütles ta. «Võtsin ennast kokku, katsusin oma tööd ära sättida ja siin ma nüüd olen.»



Eile õhtul astus ta Aleksandri tänava lõpus Õlle Tares kutsetega sisse pääsenud publiku ette lavastuses «Nääripidu». Selle on ekstra Hansahoovi Teatrile kirjutanud Villu Kangur ja lavastanud Egon Nuter.



Aarma mängib «Nääripeos» Endlit, kes on endine partorg ja staažikas näärivana. Endel on abielus Dilla-Küntijaga (Inga Allik), kes on blondiin nii ihu kui ka hinge ja mõistuse poolest. Nuter kehastab Jaani, kelle abikaasa on Vaike (Liina Tennosaar).



Kohe etenduse alguses selgub, et Dilla on Jaaniga ja Vaike on Endliga salajastes armusuhetes. Nende avalikuks tulekule eelneb naljakas segadustepuder.



Lavastuses on mõndagi sellist, mis lavastaja sõnul võiks anda vaatajatele ainet mõtelda läbi oma elu asjad.



Kommenteerides meelelahutuspressis üles võetud Nuteri ja Tennosaare lähedaste suhete teemat, lükkas Nuter ümber kahtlustuse, et see on «Nääripeo» reklaamitrikk. «See on kogemata kokku sattunud, et selles soustis peab praegu elu mööduma,» ütles Nuter.



Avalik esietendus on Õlle Tares täna õhtul. Kokku on jõuludeni kavas anda seal 17 ja maakonnakeskustes 5 etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles