Korporatsioon Sakala sai 100-aastaseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korporatsioon Sakala konvendihoone Tartus Veski tänaval.
Korporatsioon Sakala konvendihoone Tartus Veski tänaval. Foto: Ove Maidla.

Eesti üks vanimaid tudengiorganisatsioone korp! Sakala tähistab oma sajandat juubelit, täna toimus Tartu Ülikooli aulas pidulik juubeliaktus.


Korp! Sakala teatel avatakse pidustuste käigus juubelinäitus ning tähistatakse ajaloolise konvendihoone taastamistööde lõpetamist, vahendas ERR Uudised.

Korp! Sakala asutati 14. novembril 1909 Tartus Eesti Üliõpilaste Seltsist väljaastunute poolt vastukaaluks võõrastele kultuurimõjudele ajal, mil Eesti haritlaskond oli enamuses saksa- või venekeelne.

«Tutvusringkond laieneb erinevates sektoritest oluliselt, kui sa liitud ühe akadeemilise organisatsiooniga,» ütles Korp! Sakala vilistlaskogu esimees Tarvi Olbrei «Aktuaalsele kaamerale». «See organisatsioon õpetab käituma. See on mõnes mõttes koopia mõnest suuremast või väiksemast ettevõttest ja inimesed õpivad, kuidas elus toime tulla.»

Täna peetud juubeliaktusel käisid kõik lähemad ja kaugemad naabrid sõbralikult Sakalat kingitustega õnnitlemas. 

Eesti üliõpilastest on akadeemiliselt organiseerunud umbes 20 protsenti. Sakala esimees tunnistab, et see arv on väike, kuid vilistlaskogu esimees on kindel, et Sakala saab siniviolettvalgetes värvides tähistada ka 200ndat juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles