Lõuna-Eestis saab suusatada vaid Haanjas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusarada
Suusarada Foto: SCANPIX

Kui Eesti tuntuimas suusakeskuses Otepääl on maas vaid mõni sentimeeter lund ning suusatamisvõimalust veel ei ole, siis Haanja valgustatud rajad on spordihuviliste vastuvõtmiseks valmis.


Haanja suusaklubi juhatuse liige Urmas Veeroja kinnitas, et täna hommikul läks rajamasin välja ning nädalavahetusel saab kindlasti suusarõõme nautida. Esialgu soovitas ta siiski rajale pisut vanemate suuskadega minna, kuna lumekihi paksus on kõigest kümmekond sentimeetrit. Metsa all võib olla ka hõredamaid kohti.



Veeroja lisas, et praegu on rajal vaid looduslik lumi. Kunstlume tootmise võimalused on olemas, kuid libedamat rajakatet saab teha alles siis, kui õhutemperatuur püsib pidevalt nullist allpool. Parim temperatuur selleks on viis kuni seitse miinuskraadi.



Valgustatud rajal saab suusatada ka õhtusel ajal kuni kella üheksani.



Mujal Lõuna-Eestis on suusatamisvõimalused mõnevõrra kasinamad. Tehvandi suusakeskus plaanib möödunud talvel toodetud kunstlumest raja valmis teha 26. novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles