Air Balticu lennud nihkuvad edasi-tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Air Balticu soov lennuaegu nihutades reisijate vajadustele paindlikult reageerida ja samas ka lennuki täitumuse eest hea seista on tekitanud paraja segaduse Riia-Tartu lennugraafikus.


«Oh, need graafikud on nii imelikud,» lausus Tartu lennujaama käitlusjuht Rein Mark. «Tõstavad ühte reisi natuke edasi ja siis tagasi. Väga keeruline süsteem on praegu,» lisas ta.



Margi sõnul on keeruline isegi selgitada muudatusi, sest Air Baltic teeb neid praegu nii tihti, et raske on järge pidada. «Päris iga päev ei ole muutusi, aga sageli küll,» nentis ta.



Muudatused päeva ajal


Mark tõi näite, et esialgse graafiku järgi kell 13.50 Tartusse saabuma pidanud lennuk on väljunud hiljem ning jõudnud Tartusse 14.30, kuid seejärel Tartust jälle õigel ajal startinud.



Väljumisaegu muudab Air Baltic just oma päevastel Riia-Tartu lendudel, mis alles oktoobrikuus lennuplaani lisati. Ülejäänud lennud on väljunud nii nagu graafikus kirjas. 



Air Balticu asepresident Janis Vanags selgitas, et lennuaegu nihutatakse poole tunni kuni tunni võrra siia-sinna soovist reisijate vajadustele paindlikult reageerida.



Kui näiteks on teada, et Londonist,  Milaanost või muust sihtkohast tulevad inimesed ei jõuaks 13.00 lennule, siis lükkab Air Baltic Vanagsi sõnul võimaluse korral lennu aega pisut edasi.



Vanags tunnistas, et väljumisaegadega mängimine võib küll pisut segadust tekitada, kuid see on ainuke võimalus tulla operatiivselt reisijate soovidele vastu ja samas ka saada võimalikult hea lennuki täitumus. «Saame pakkuda parimat hinda vaid siis, kui jälgime väga tähelepanelikult nõudlust,» märkis ta.



Kontrollige internetist


Reisijatel soovitas Vanags väljumisaegu üle vaadata internetist, kus on üleval kõige värskem info. Veebis juba pileti broneerinud inimesi aga teavitatakse e-posti või telefoni teel, kui lennuajad peaksid muutuma.



Seejuures rahustas Vanags, et päris viimasel  minutil ei ole vaja reisi edasilükkamist üldjuhul karta. «Me hindame inimeste aega ega taha nende plaane sassi ajada,» ütles ta. 



Tartu lennujaama käitlusjuht Mark rääkis, et arvatavasti muutub Riia-Tartu lendude graafik stabiilsemaks ja süsteemsemaks novembri teisel poolel. Siis jäävad südaöised väljumised ära ning viimane lennuk jõuab iga päev Tartusse kell 20.10.


«Reisijatel on kahtlemata lihtsam, kui on sama väljumis- ja saabumisaeg iga päev,» nentis Mark.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles