Trummar lööb kaasa heliloojana

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kogutud rikkus», 
Tanel Rubeni 9 lugu.
«Kogutud rikkus», Tanel Rubeni 9 lugu. Foto: Repro

Viljandi ja Tallinna muusikatudengite õppejõud, löökpillide mängija Tanel Ruben on välja andnud kolm džässiplaati, mille salvestamisel ta on toiminud helilooja, muusiku ja produtsendina.


Viimane neist kolmest on «Kogutud rikkus». Selle plaadi lood ei tungle otsingute suunas, kuid on siiski pisut eemal tavapärasest džässist. Värskust loovad muusikasse sulandatud heliefektid.



Üheksa lugu


Plaadile on muusikaline rikkus kogutud pikkamööda. Kõik üheksa Rubeni enda loodud instrumentaal- ja vokaalinstrumentaalset lugu on salvestatud ajavahemikus novembrist 2006 kuni veebruarini 2008.



Kas plaadile on pandud ühe sellele salvestatud loo järgi pealkiri «Kogutud rikkus» majandusliku surutise narrimiseks? «Tegelikult sai lugu valmis enne majandusliku mulli lõhkemist ja muusikapala räägib vaid kogutud armastusest ja kogutud tunnetest,» märkis Ruben. «Täiesti mittemateriaalne nägemus.»



Ansambel


Plaadi salvestamisel kuulusid ansambli põhituumikusse lisaks lugude autorile (trummid, elektroonika) pianist Kristjan Randalu, laulja Kadri Voorand, saksofonist Raivo Tafenau ja kontrabassist Taavo Remmel.



Neid kõiki koos saab sel nädalal kuulata džässtrummari loomingut esitamas mitmes Eesti linnas.Vanemuise kontserdimajas kõlab «Kogutud rikkus» 15. novembril algusega kell 16.



Plaat


«Kogutud rikkus»,


Tanel Rubeni 9 lugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles