Endla teater toob näha tantsulise põnevusloo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

«Ballettmeister» on tartlase Urmas Vadi kirjutatud põnevuslugu Andres Noormetsa lavastuses. Endla teater mängib seda Vanemuise väikeses majas 13. novembril kell 19.On südasuvi 1940. President Päts võtab Oru lossis vanni. Saabuvad hallide mantlitega mehed ja viivad presidendi ära.


Samal ajal on staadionil kergejõustikuvõistlused. Tuletõrjujad Johannes ja Erik ootavad oma vasaraheite järjekorda. Esimene neist tormab äkitselt minema. Erik otsustab sõpra otsima minna ja võtab juhuslikult vastu saatusliku telefonikõne. Kuuldud ülisalajane info suunab ta presidendi jälgedele.



Lugu viib vaatajad aega, mil president Päts viiakse Kaasani vaimuhaiglasse. Päästma saadetakse teda nelik, kes on legendi järgi rahvatantsuansambel Sõleke. Moskva rongis jääb aga Sõleke vahele. Neil palutakse restoranvagunis esineda, aga nad ei ole varem tantsinud.



Lavastuses mängivad Indrek Taalmaa, Liis Laigna, Triin Lepik, Kaili Viidas, Sten Karpov, Priit Loog, Jaanus Mehi-kas ja Tambet Seling. Peaosaline Ago Anderson (pildil) pälvis tänavu kevadel teatri aastaauhindade jagamisel parima meesnäitleja tiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles