Lasteaiad osalist kohta lapsele pakkuma ei kipu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Lotte lasteaed Tartus
Pildil Lotte lasteaed Tartus Foto: Pm

Haridus- ja teadusministeeriumi lasteaiajärjekordi vähendav eelnõu pakub välja ka osaajalise koha võimaldamise lasteaedades, kus täisajaga kohti enam ei jätku. Eesti ühe pikema lasteaiajärjekorraga Tartu lasteaia juhatajad ei kiirusta selle võimaluse üle hõiskama, sest näevad selles hulka küsitavusi.

Haridusministeeriumi eelnõu pakub välja, et reeglina 10-14 tundi avatud lasteaiad võiksid vastu võtta lapsi, kes käiksid kohal kas 2-3 päeva nädalas või igapäevaselt korraga lühemalt, näiteks 5-7 tundi.

Tartu lasteaiad ei olegi seni osaajalist kohta lastevanematele pakkunud. «See ei toimi. Ma pole veel näinud sellist vanemat, kes tahaks näiteks ainult õhtupoolikuti tuua last lasteaeda,» ütles Tartu lasteaia Krõll juhataja Piret Koiduaru, kelle sõnul nende lasteaias pole lihtsalt vastavaid tingimusi osaajalise koha võimaldamiseks.

«Meie ei ole kasutanud, sest siis tekib probleem laste arvuga rühmas,» märkis ka Tartu uue lasteaia Klaabu juhataja Jana Treier.

Selle võimaluse miinuskohaks pidas ta ka meie jäika tööpoliitikat, sest enamik inimesi käib tööl päevasel ajal täiskohaga. «Ma arvan, et vanem tahab lapsele ikka kindlat kohta, et ta saaks lapse aeda viia just siis, kui talle sobib.»

Koiduaru ütles, et nii Krõllis kui ülejäänud Tartu lasteaedades on tegelikult vabu kohti küll nii sõime- kui aiarühmades, kuid järjekorrad püsivad seetõttu, et vanemad eelistavad oodata oma kodulähedastesse aedadesse pääsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles