Selgus veel viis vallavanemat

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Ojasaar.
Külli Ojasaar. Foto: TPM

Tartumaal valis läinud nädala lõpus vallavanema viie valla volikogu. Ametisse valitutest kaks on staažikad vallavanemad ja kolm uued.


Uued vallavanemad said Haaslava, Rannu ja Võnnu vald. Haaslava vallavanemaks sai läinud aasta maist kohalikus vallavalitsuses majandusnõunikuna töötanud Priit Lomp (25).



Tartu Ülikoolis kohaliku omavalitsuse korraldust õppiva Lombi pakkus vallavanemaks Haaslava senine vallavanem Jüri Raudseping, kes kandideeris koos Lombiga valimisliidus Koduvald Haaslava.



Rannu 11-liikmeline vallavolikogu valis üksmeelselt ainsa kandidaadina vallavanemaks Maano Koemetsa (41).



Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetanud Koemets on kümme aastat töötanud Rannu vallavalitsuses, viimati oli ta majandusnõunik.



Võnnu vallavanemaks valiti finantsistina töötav Külli Ojasaar (38). Ojasaar kandideeris vallavolikokku valimisliidu Meie Vald nimekirjas. Volikogus enamuse ehk kaheksa kohta üheteistkümnest saanud Meie Vallale kuulub Võnnus ka volikogu esimehe koht.



Kambja vallas jätkab vallavanemana valimisliidus Koduvald volikokku valitud Ivar Tedrema (54), kes on sama ametit pidanud 1993. aasta sügisest alates.



«Tähtis pole see, kui kaua inimene vallavanemana töötab,» märkis Tedrema. «Tähtis on, et vallavanemaga ollakse rahul. See amet on ju kohalike inimeste ja nende probleemide lahendajamise jaoks.»



Tähtvere 13-liikmeline vallavolikogu valis üksmeelselt vallavanemaks valimisliidus Ühiselt Tähtveres volikokku valitud Rein Koka (64), kes on samas vallvanemana töötanud seitse aastat. «Lahendame valla asju ühiselt, koos opositsiooniga,» ütles Kokk. «Omavaheline võitlus on kitsal ajal viimane lollus.»



Eile õhtupoolikul valiti vallavanemat Alatskivi vallas, lähipäevil tehakse sama Konguta, Puhja, Rõngu, Luunja, Nõo, Vara ja Tartu vallas. Meeksi ja Mäksa vald otsivad vallavanemat avaliku konkursiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles