Martin Pau: palun ärge loomastage

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Pau.
Martin Pau. Foto: Margus Ansu.

Laiendatud Lõunakeskuse üldjoontes viisakalt kulgenud avamist määris inetu rüselus, mille korraldas 20 000 loosikupongi rahva hulka heitnud Rimi hüpermarket.


Õnneks ei saanud keegi, ka rahvasumma kaasa võetud sülelaps, viga. Rüselejate, samuti Rimi turundusjuhtide eneseväärikus sai aga silmatorkava, võigaslilla sinika, mis võiks kasvatuslikul eesmärgil tuigata veel tükk aega.



Loomariigis käivad asjad lihtsalt. Suurema muskliga paavian krabab kiduramalt liigikaaslaselt magusa banaani ning viimane võib, kui julgeb, eemal oksal ainult pahaselt tänitada. Inimesed tavatsevad end loomariigist eristada kokkulepitud reeglite ja kohati peensusteni lihvitud käitumiskultuuriga. Kõige rängem hoop inimlikkuse pihta on eneseväärikuse kaotus.



Lõunakeskuse elektroonikapood Onoff suutis ebaväärikaid stseene vältida, varustades kunded järjekorranumbritega. Kindlasti oleks ka Rimi saanud rahvale rõõmu ja endale reklaami teha soliidselt. Näiteks kinkides avamispäeval igale ostjale, kes kulutanud mingi piirsumma, kinkekaardi või sooduskupongi.



Inimeste krabama kehutamist, loomakarjana käituma õhutamist ei saa kuidagi heaks kiita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles