Trummarid võtsid Viljandis sihikule Guinnessi rekordi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi trummilabori veebileht.
Viljandi trummilabori veebileht. Foto: http://viljandidrumlab.com/

Juba seitse päeva ning mitmeid tunde enamgi on Eesti trummarid kulutanud trummipulki Viljandis, katkestamata hetkekski mängu. Kavas on jätkata 1. detsembrini ning selleks ajaks saab veenvalt purustatud ka kehtiv järjestikkuse trummimängimise Guinnessi rekord.


Teiste seas tund aega trummi põristanud Lauri Kulpsoo, kes on rohkem tuntud küll fotograafina, rääkis, et rekordi löömine on paljude trummarite jaoks teisejärguline. «Minu jaoks on see midagi müstilist, miskit ühislaulmise sarnast,» kirjeldas Kulpsoo.



Püsti on pandud kaks trummikomplekti ning iga trummar mängib tund aega. «Kui täistund hakkab saabuma, istub järgmine mees kõrvale ja võtab biidi üle.»



Kulpsoo sõnul mängitakse vahepeal ka sünkroonis, vahel jämmitakse, vahel on ka kidramehi ja bassimehi värvi lisamas. Muusikute jaoks pidi Viljandis toimuv olema kui tõeliselt nauditav katkematu pidu.



Pause ei ole trummilöömisse eriti lubatud. Reeglites on kirjas, et vaikust ei tohi olla üle 60 sekundi. Kulpsoo lausus, et seni on pikim paus olnud kõigest 5-6 sekundit



Kinnitamata andmetel pidi eelmine rekord olema kolm päeva. Soovijad saavad trummimängule reaalajas kaasa elada Viljandi trummilabori

veebilehel

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles