Lugeja kiri: hooletus või ükskõiksus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraadiklaas.
Kraadiklaas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mina igatahes olen tänulik kliinikumi nakkusspetsialistile Matti Maimetsale, kes kainelt ja ilustamata rääkis uuest (sea)gripist, mis jõuliselt meilegi läheneb (TPM, 4.11.).


See ei ole paanika külvamine, pigem asjatundja erapooletu nakkusevõimaluste ja ka surmajuhtude tõenäosuse arvutamine.



Kuidas ka meil ei lähe, üks arv tundub küll ehmatav: uue gripi ravimeid jätkub vaid 3000 haigele, kuigi neid oleks vaja vähemalt 40 000 patsiendile.



Sellise kergemeelsuse juures ei tasu vist rääkidagi uue gripi vaktsiinist, mida meil üldse ei ole, sest Eesti riik ei ole ravimitootjatega vastavat lepingut sõlminud.



Kardan siiski, et asi pole kergemeelsuses ega hooletuses, vaid tuimas ükskõiksuses kodanike vastu, kelle tervisehädad on kui ebameeldiv koorem valitsuse kaelas.



Peske käsi, on rõõmsalt soovitatud. Kena küll, kui gripi kartuses tõuseb hügieen rohkem ausse, aga kes korra on haigestunud, sellele on vaja tõhusat ravimit, mitte seepi ja vanaema taimeteed.



R. Kaasik
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles