Linlane saab prügiveo-vabastuse lihtsamalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavalitsus soovib muuta mullu juunis vastu võetud jäätmehoolduseeskirja.

Seni pidi tartlane, kes eelistas oma mitme kuu prügi ise ühekorraga prügimäele toimetada, esitama linnavalitsusele taotluse, et saada vabastus prügikasti igakuise tühjendamise kohustusest.

Kui Tartu maavanem ja linnavolikogu nõustuvad väljapakutud muudatusega, saab igaüks edaspidi ise otsutada, kas tal on õigus vabastust saada.

Selleks peab ta vastama kolmele tingimusele: majas ei ela üle kolme inimese, taimsed orgaanilised jäätmed on komposteeritud kinnises kompostris või kompostriaunas, mis asub kinnistu piires, ning paberi- ja papijäätmed, mis ei sisalda ohtlikke aineid, põletab omanik ahjus või viib kogumispunkti.

Linnasekretär Jüri Mölderi kinnitusel ei tähenda nendele tingimustele vastavus veel, et inimene ei pea üldse prügi viima - prügiurni tuleb endiselt tühjendada vähemalt kord kolme kuu jooksul. Säilib ka nõue, et prügi ei tohi levitada ebameeldivat haisu.

Tagasi üles