Piljard võttis Tartus uued mõõtmed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähe piljardiklubi eestvedaja Levis Plumberg veel avamise ootel piljardisaalis.
Tähe piljardiklubi eestvedaja Levis Plumberg veel avamise ootel piljardisaalis. Foto: Sille Annuk

Piljardiharrastajate tänavuse esimese liigavõistluse tulemustele tõmmatakse pühapäeval joon alla tuttuutes tingimustes – uuenenud Tähe piljardiklubis.



Aastaid Tähe tänaval paarisajaruutmeetrisel pinnal piljardihuvilisi koolitanud ja erineval tasemel võistlusi korraldanud Tähe piljardikool avas eile õhtul Tartu kesklinnas Küüni tänava kaubahallis uue ja poole avarama piljardisaali. 



Tähe tänaval pidid piljardisõbrad hakkama saama kaheksa lauaga, kesklinnas saab neid tulevikus olema koguni 15, sealhulgas kaks snuukerilau-da.



Koolist klubiks


«Kindlasti on siin saalis suuremad võimalused, kui Tähe tänaval olid,» tunnistab Tähe piljardiklubi eestvedaja ja omanik Levis Plumberg. Laieneb ka klubi tegevusvaldkond. Piljardikool oli Tähe tänavas koolitus- ja spordisuunitlusega, klubiks laienenud ettevõtmine pakub ka vaba aja veetmist piljardilaua taga.



Pikalt meeles mõlkunud kolimisidee hakkas tõsisemat tooni saama augustis. Remont koomale tõmmanud kohviku Tikker endistes ruumides käis väga ruttu – vähem kui kuu ajaga. «Kolisime ka kiiresti – võistlus vanas saalis lõppes, lauad kokku – uude kohta ja järgmisel päeval harjutasime juba uues saalis,» kirjeldab Plumberg, «trenniaegadele auke sisse ei tulnud.»



Plumberg loodab, et ampluaa laienemine annab suuremad võimalused tänavalt tulnud piljardihuvilisele, kes võib-olla seni kooli nimest ära ehmatas ja kohe võistlustulle asumist pelgas. «Uudsel kujul on meil paremad võimalused seda mängu üldrahvalikult tutvustada,» sõnab ta.



Mis sugugi ei tähenda, et sport piljardiklubis tagaplaanile jääks. Nädalavahetusel õnnistab uue saali sisse Eesti Pooli Föderatsiooni harrastajateliiga etapp, mis esimesele liigavõistlusele joone alla tõmbab.



Algajast profiks


«Võistluse formaat näeb ette tuua piljardi juurde algajaid või harrastusmängijaid, kellele piljard ei ole eluküsimus, kuid kes tahaksid võistelda,» selgitab Plumberg. «Osaleda võivad need, kes jäävad meistri- ja esiliigast väljapoole.»



Võistlus on mõeldud propageerimaks piljardit erinevates Eesti piirkondades. Populaarse liigavõistluse esimese etapi Paides võitis Tähe piljardikooli lipu all võistlev Järvamaa pealinna noormees Tauri Imsi. 



Liiga eelmise hooaja võitja, tallinlase Aleksei Hanini sõnul annab harrastajate pühapäevaliiga algajatele hindamatu kogemuse, milleta on võimatu alistada kogenumaid mängijaid.



«Liiga motiveerib treenima ja õpetab asju, mida on võimatu omandada lihtsalt sõpradega mängides,» ütleb Hanin.



«Liigavõit motiveeris mind jätkama mängija karjääri ja soovi saada professionaalseks piljardimängijaks,» sõnab nüüd juba esiliigas võistlev Hanin.   



Tähe piljardiklubi uues kohas


Eile avati Küüni tn 7 uus piljardisaal:


• senise 210 m2 pinna asemel on piljardiklubi käsutuses nüüd 502 m2


• senise 8 laua asemel tuleb 15 lauda


• senise 3 asemel 6 töötajat


• sportlikule piljardile lisandub meelelahutuslik piljard

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles