Malleuse kaitsja: Tartu vangla ei tunnista oma viga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Sille Annuk.

Pärast Postimehes ilmunud uudiseid, et kohus mõistis endise kriminaalhooldusametniku Margus Malleuse vallandamise õigustühiseks ning et Tartu vangla kaebab otsuse edasi, võttis toimetusega ühendust Malleuse kaitsja Anti Aasmaa, kes avaldas oma nördimust seoses riigiasutuse tegevusega.


Aasmaa soovitab justiitsministeeriumil olemasoleva kaasuse taustal tulevikus väga hoolikalt järele mõelda, kas ikka tasub inkvisitsioonilise sisuga pressiteateid välja anda, kuna kevadel löödi Margus Malleus nende alusel sisuliselt avalikult risti.



«Loomulikult on esimese astme kohtuotsused edasikaevatavad ja seda on õigus teha ka Tartu vanglal. Samas teeb kurvaks, et vangla juhtkond teeb jätkuvalt ka pärast kohtuotsust avalikkusele jõulisi avaldusi Margus Malleusi rikkumiste iseloomu kohta, ehkki kohus tuvastas üheselt, et teadvalt ja tahtlikult pole Malleus oma ametikohustusi rikkunud.»



Kaitsja lisas, et Malleus ei ole huvitatud kohtusaaga jätkumisest ja nõustub tehtud kohtuotsusega. «Kuigi Margus Malleus on kohtuasjas sisuliselt möönnud, et ta oli oma ametikohustisi täites teadmatusest ehk mõnevõrra hooletu siis sellest hoolimata on vanglalt vististi praegusel ajahetkel liiga palju oodata, et ka nemad tunnistaksid oma viga, et teenistusest vabastamine oli õigusvastane.»



Ehk suudavad nende kivistunud seisukohtadesse siiski mõra lüüa kõrgemate astmete kohtute otsused, avaldas Aasmaa lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles