Kas Peetri kogudus sai linnalt toetust?

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Mesila
Peetri koguduse õpetaja
Kalle Mesila Peetri koguduse õpetaja Foto: TPM
Kas Tartu Peetri kogudusel õnnestus oma 140. ja kiriku 125. aastapäeva väärikaks tähistamiseks 6., 7. ja 8. novembril küsida toetust ka linnavalitsuselt, nagu lootis oktoobris koguduse juhatuse esimees Valdek Tagel?

Jah, õnnestus küll. 20 000 küsisime, linnavalitsus otsustas toetada 10 000 krooniga. Oleme tänulikud. Oleme tänulikud teiste hulgas ka ettevõtja Tiit Veeberile, kes andis 20 000 krooni ja lubas pidustustest osa võtta. Ta on väga hea aitaja olnud läbi aegade, tema kaasabil sai Peetri kirik 22 aastat tagasi keskkütte.



Kui Tiit Veeber läheb Peetri kirikusse juubeliüritustele, siis mida ta koos teiste kirikulistega näeb ja kuuleb?


Kui ta tuleb reede õhtul kell kuus algavale orelikontserdile, siis kuuleb ta Andres Uibot ja tema õpilasi esitamas kõiki Felix Mendelssohn-Bartholdy orelisonaate.



Laupäeva hommikul kell kümme asume süütama küünlaid meie koguduse õpetajate haudadel Raadi ja Puiestee tänava kalmistutel.



Millisele kalmistule on maetud Peetri koguduse esimene õpetaja Eisenschmidt?


Tema haud on Raadi kalmistul. Muide, tema järeltulijad elavad Saksamaal ja kaks neist tulevad pidustustele.



Mis on kavas pärast kalmisturingkäiku?


Peetri kirikus algab laupäeval kell kaks konverents, kus on viis ettekannet koguduse ja kiriku ajaloost. Veerand tundi enne konverentsi mängib orelil Urmas Taniloo. Pühapäeva hommikul kell kümme algab pidulik jumalateenistus armulauaga. Jutlustab peapiiskop Andres Põder, kaasa teenib teiste koguduste õpetajaid.



Kas Peetri kogudus on kõige vanem kogudus Tartus?


Kaugeltki mitte. Kõige vanem on Maarja kogudus, kes arvab oma vanuseks varsti 800 aastat. Peetri kirik on esimene Tartu eestlaskonnast koosnevale kogudusele ehitatud kirik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles