Koolile pommiähvarduse teinud noorukil pole politsei eest pääsu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiähvarduse tõttu pidid koolinoored õues külmetama.
Pommiähvarduse tõttu pidid koolinoored õues külmetama. Foto: Reporter.ee

Täna ennelõunal tehti pommiähvardus Eesti suurimale koolile, Tartu Kivilinna Gümnaasiumile. Lapsed pidid miinus kolme kraadises külmas poolpaljalt koju minema. Linnavalitsus lubas lastele vaba päeva.


Tartu Kivilinna gümnaasium oma 1500 õpilasega on ära mahutatud kahte õppehoonesse ja pommiähvardus tehti sel korral lausa mõlemale majale korraga, vahendas Reporter.ee.

Algklasside hoones asus pommirühm esimesena tegutsema, et väikesed lapsed liialt kaua külmetama ei peaks. Nii koguti kokku kõik algkooli õpetajad.

Samal ajal otustas aga Tartu linnavalitsuse haridusosakond lasta teise ehk siis suure maja lastel ülejäänud päev kodus veeta, sest samal ajal kui pommirühm väikest maja läbi otsis, tuli suure maja lastel õues külmetada.

Nii suundusidki noored bussipeatuse poole. Osadel olid aga seljas vaid kehalise kasvatuse riided.

«Praegu on november, täna on vist kuskil -3 kuni -4 kraadi ja kui arvestada seda, et osa õpilasi pidi üleriieteta välja tormama ning osad vist lausa võimlemisriietes, siis sellist tegu mitte kuidagi ei saa õigustada. Isegi mõista on raske,» ütles Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldman.

«Ma lubasin, et koolipäev võib lõppeda,» sõnas Goldman.

Pommiähvarduse tegija ei mõtle, et teeb oma rumala naljaga kahju nii kaasõpilastele kui ka õpetajatele ja tekitab hulga lisatööd politseile, päästjatele ja pommigrupile. Lisaks rikub ta ära ka enda tuleviku.

Taolise teo eest on ette nähtud kuni viis aastat vabadusekaotust.

Pääsemiselootust kõne teinud vennikesel aga ei ole. Politsei leiab kõne tegija kiirelt üles ja ta saab teenitud karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles