Talu- ja suvemajadest varastatakse peamiselt antiikesemeid ning tööriistu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talumajja murti akna kaudu sisse.
Talumajja murti akna kaudu sisse. Foto: Lõuna politseiprefektuur

Ilmad lähevad külmemaks ning see tähendab mitte ainult põllutööde lõppemist, vaid ka seda, et aega veedetakse rohkem linnakodus, kui talu- või suvemajas. Inimesed ei tule enam nii tihti maamajja ning see on kurjategijale signaal, et saab «jahile» minna.


«Seda võib ka tendentsiks nimetada, et sügise saabumisega hakatakse suve- ja talumajadesse sisse murdma,» kommenteerib Põlva politseijaoskonna juht Tarmo Stokkeby.

Nii registreeriti oktoobris Põlvamaal kolm vargust.

Ajavahemikul 11. - 17.10 varastati Põlvamaal Räpina vallas Mägiotsa külas asuvast talumajast ja aidast külmkapp, teler, kaks kanistrit bensiini, mootorsaag. Kahju on 8 470 krooni.

Ajavahemikul 11. - 17.10 varastati Põlvamaal Kanepi vallas Hurmi külas asuvast maakodust vanaaegne õmblusmasin, aiakäru, korv, tünn, tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 29. oktoobrit murti sisse Põlva vallas Partsi külas asuva talu kuuri ning varastati murutraktor. Esialgne kahju on 26 000 krooni.

«Varastatakse peamiselt antiikesemeid ning tööriistu,» ütles vanemkomissar Tarmo Stokkeby. «Näiteks varastati hiljuti ühest Kanepi vallas asuvast maakodust vanaaegne õmblusmasin ja teisest majast kadusid vana mööbli kaunistused,» lisas ta.

Politseinike sõnul on varaste hulgas «populaarsed» ka ehitusjärgus olevad hooned. «Sinna jäetakse tihti järelvalveta ehitusmaterjale ja tööriistu,» ütles vanemkomissar Tarmo Stokkeby. Varastatud esemeid müüakse aga edasi. Seepärast soovivad politseinikud võimalusel tööriistad kaasa võtta.

Tarmo Stokkeby rääkis ka Põlvamaal aset leidnud juhtumist, kui kurjategija tahtis ühte maakodusse vargile minna. Maja juurde jõudnult nägi ta aknal ühe turvaettevõte kleepsu ning otsustas oma ideest loobuda. Hommikul avastati lume pealt tema jalajäljed.

Arusaadavalt ei ole mõtet mööblit talveks maalt linna tassida, kuid politsei soovitab majaomanikel pöörata rohkem tähelepanu turvasüsteemidele. «On mõistlik kas turvafirmaga leping sõlmida või naabrivalvega ühineda. Mida raskemaks teevad inimesed varaste elu, seda turvalisemalt saavad elanikud ennast tunda,» ütles Põlva politseijaoskonna juht Tarmo Stokkeby.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles