Tartu autoturg mitmekesistub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et oktoobrist on Tartus oma esindus ka ühel Itaalia autotööstuse legendidest Alfa Romeol, saab huviline Emajõelinnast osta kõiki levinuimaid sõiduautosid.

Lõunaeestlased saavad nüüd Tartus valida 29 automargi vahel: vastavalt rahakotile on võimalik valida sõiduriist alla 100 000 krooni maksvast väikeautost kuni üle poole miljoni maksva luksuslimusiinini.

ASi Autoring pakutav Alfa Romeo ei kuulu odavate kilda: keskklassi autode hulka arvatavate sõidukite hinnad alagavad 260 000 kroonist.

Selle raha eest kuulub Alfa Romeo baasvarustusse kaks turvapatja ees ja kaks ustes, kõrvalistuja ees armatuurlauas asuv väljalülitatav turvapadi, neli elektriakent, nahkrool ja käigukang, neljas suunas liigutatav rool, turvakere, elektrisoojendusega ja reguleeritavad peeglid ning valuveljed.

«Alfa on eriline auto, sest temas on ühendatud sportlikkus ja mugavus,» nentis ASi Autoring müügidirektor Margus Meho. «Alfa Romeo sihtgrupp on sportliku ja kiire eluviisiga inimesed, kes otsivad isikupära, soovides teistest erineda. Alfa on elustiil.»

Lisaks Alfa Romeole esindab AS Autoring ka Nissanit, Kiat ja Fiatti. Küsimusele, kas neli automarki pole ühele esindusele liig, vastas Meho, et mitme margi esindamine hoopis kergendab automüüjate tööd: siis saavad ühest kohast sobiva sõiduriista need, kes otsivad autot hinna, mugavuse või stiili järgi.

«On loomulik, et me esindame Alfa Romeot, sest ka Fiat on Itaalia auto,» märkis Meho. «Tartlaste huvi Itaalia autode vastu on suurenenud ja seda näitab kas või septembris müüdud seitse Fiat Puntot.»

ASi Itaalia Auto müügijuht Ingrid Pikver põhjendas Alfa Romeo Tartusse toomist sellega, et Lõuna-Eesti on justkui riik riigis. «Sealsetel inimestel pole vaja tihti käia Tallinnas,» tõdes ta. «Samas pole Lõuna-Eesti inimesed põhjaeestlastest sugugi vaesemad, seda näitab Tartu automüük.»

Ka Margus Meho on veendunud, et Tartus on piisavalt soodne majanduskliima, toomaks siia eksklusiivse Alfa Romeo.

Kui palju Alfa Romeoid loodab Autoring Tartus müüa, Pikver öelda ei soovinud. Ta lisas vaid, et lootused Tartu suhtes järjest kasvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles