Mustvee linnapea tahab säilitada nii eesti kui vene gümnaasiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee linnapea Mati Kepp lahkub ametist tuleval nädalal.
Mustvee linnapea Mati Kepp lahkub ametist tuleval nädalal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eile Mustvee linnapeaks valitud Mati Kepp peab oluliseks nii eesti kui ka venekeelse gümnaasiumi allesjäämist ja arendamist. Meeri sõnul eksisteerivad  Peipsi äärses linnas rahulikult koos kaks rahvuskultuuri.


Linnapeaks valitud valimisliidu Mustvee areng esinumber Mati Kepp märkis, et linnas on ühtviisi oluline hoida je edendada nii eesti-kui ka venekeelset haridust.



Üheteistkümnest Mustvee linnavolikogu saadikust toetas endise riigikogu liikme Mati Kepi kandidatuuri linnapeana seitse saadikut.




«Nii Mustvee gümnaasiumis kui ka Mustvee vene gümnaasiumis töötavad võimekad ja kogenud õpetajad. Õpilased on lõpetanud kuldmedalitega ja võitunud aineolümpiaade ja konkursse.»



Kepp lisas, et peab linnpeana oluliseks ka mitmete projekide edasist elluviimist, mis jäid pooleli tänavu juulis, mil tuli umbusalduse tõttu meeri ametist lahkuda. «Jätkata on vaja sadama teemaga, kultuurikeskuse ja linnaraamatukogu renoveerimisega.»



Mustvee linnapeaks kandideeris ka seinine linnapea Lembit Kivimurd, keda toetasid neli volikogu liiget. Volikogus kuulub valimisliidule Mustvee Areng  seitse, Keskerakonnale kaks ja valimisliidule Mustvee Minu Kodu ja Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale mõlemale üks mandaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles