Politsei pidas kinni lähedast ähvardanud pommimehe

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Pilt on illustratiivne.
Politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Politsei kiirreageerijad ja piirivalvurid tabasid laupäeval Tartumaal oma lähedast ähvardanud mehe, kellelt leiti läbiotsimisel suur hulk lõhkeainet ning relvi.

Politsei sai laupäeval teate, et Vara vallas Praaga külas on 66-aastane mees ähvardanud oma lähedase maha lasta.

Olukorra ohtlikkust arvestades viisid Lõuna prefektuuri kiirreageerijad ja piirivalvurid mehe kinnipidamiseks läbi politseioperatsiooni. Kinnipeetu toimetati oma terviseseisundi tõttu  psühhiaatrilisse raviasutusse.

Läbiotsimisel leiti mehele kuuluvalt kinnistult lõhkeainet, ebaseaduslikke relvi ja laskemoona – ligi 800 g trotüüli, kaks vintpüssi, püstol, summuti, neli käsigranaati ning laskemoona ja relvade osi.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva tunnustab Lõuna prefektuuri kiirreageerijaid ja piirivalvureid ohtliku olukorra kiire ja tulemusliku lahendamise eest. Ühtlasi rõhutab prokurör, et inimesed, kes omavad ebaseaduslikke relvi või lõhkeainet või teavad nende olemasolust, sellest õiguskaitseasutustele teada annaks.

«Tuletan kõigile meelde, et käesoleval aastal jõustusid seadusemuudatused, mille kohaselt ei alustata kriminaalmenetlust juhul, kui isik loovutab vabatahtlikult ebaseaduslikus valduses oleva tulirelva, lõhkeseadeldise või selle olulise osa, laskemoona või lõhkeaine,» lausus prokurör.

Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvide tunnustel, mis käsitlevad ähvardamist ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist. Kriminaalmenetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ja järelevalvet teostab Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles