101-aastane naine oskab tänulik olla

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilda Reimand
Hilda Reimand Foto: Margus Ansu

Tartus Aardla tänavas elav Hilda Reimand saab täna 101-aastaseks.

Ta elab üksipäini oma korteris ja kui telefon heliseb, vestleb lahkelt kõigest, mis temalt päritakse.

Oma sünnipäeva eel ütles ta, et tal ei ole mitte millegi üle kaevata, tervis on hea ning ta tuleb kenasti toime. Kaks korda nädalas käib teda vaatamas koduabiline Merike, kes toob toidu ning on ta sõnul üks ütlemata tubli inimene.

Kord kuus käib ta juures raamatukogutöötaja Nadja, kes mõne tellitud raamatu toob või siis uue Loomingu numbri.

«Mihkel Mutt ja need teised autorid,» lausus Hilda Reimand, kui püüdis meenutada, mida ta viimati luges. «Mälu on mul hea. Aga ma ei saa ühekorraga kõike väljendada. Pean enne tükk aega keskenduma, et mälukett tööle asuks, see võtab aega.»

Hilda Reimand ütles, et seekord sünnipäeval pidu ei tule, aga kuna linnavalitsuse inimesed juba helistasid ja palusid luba küllatulekuks, siis nende vastuvõtmiseks paneb ta selga oma paraadmundri ja jalga kingad. «Selle kostüümi kinkis mulle mu noorem õde kakskümmend aastat tagasi, kui ta veel elas, ja see teenib mind senimaani,» rääkis ta.

Hilda Reimandil on tütar, kes elab maal, kaks lapselast, kes töötavad Tallinnas ning kaks lapselapselast, kes suvevaheajal teda vaatamas käisid.

Küsimuse peale, mida 101. sünnipäevaks oleks vajalik soovida, hakkas Hilda Reimand naerma, öeldes, et head mõtted tulevad talle pähe siis, kui see kõne on juba lõppenud. Aga ta lisas, et on väga tänulik kõikidele inimestele, kes temaga praegu kokku puutuvad või teda varasemast ajast mäletavad ja teavad.

Hilda Reimand on erialalt pedagoog ning olnud palju aastaid Tartu Forseliuse gümnaasiumi õpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles