Mõni kõne läheb eriti hinge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne-Liis Taalmann.
Anne-Liis Taalmann. Foto: Margus Ansu

Päästekorraldajad õpivad töö töö juurde jätma, kuid mõni appikutse jääb ikka hinge. Häirekeskuse Lõuna-Eesti keskuse juhatajal Anne-Liis Taalmannil (32) on hinge jäänud aastatetagune õnnetus bussitäie mudilastega.


«See oli tõsine õnnetus, mitu last sai vigastada,» meenutas 2001. aastast häirekeskuses töötav Anne-Liis Taal­mann. «Olin siis päästekorraldaja, juhendasin kasvatajat telefonis seni, kuni abi saabus. Mu pojad käisid lasteaias, nad olid sama suured kui õnnetusse sattunud lapsed... »



Nüüd on Anne-Liis Taal-manni ja ta Põhja-Eesti pommigrupis peademineerijana töötava abikaasa Raido Taalmanni pojad Raido-Riivo (13) ja Raimo (14) juba küllalt suured ning Kaitseliitu kuuluv ema võtab neid juba kaasa mitmepäevastele pikkadele nn oska-end-aidata-matkadele.



Juulist häirekeskuse Lõuna-Eesti keskuse juhatajana töötav Anne-Liis Taalmann elab tööpäeviti Elvas üürikorteris, nädalavahetuseks sõidab ta pealinna pere juurde.



Sel suvel sisekaitseakadeemia päästeeriala lõpetanud Anne-Liis Taalmann on olnud Põhja-Eesti keskuse päästekorraldaja ja juhtivpäästekorraldaja ning häirekeskuse arendus- ja väljaõppeosakonna peaspetsialist. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles