«Aktuaalne kaamera» saab Tartusse uue korrespondendi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni Postimehe arvamustoimetuses töötanud Priit Rajalo asus tööle «Aktuaalse Kaamera» Tartu korrespondendina.
Seni Postimehe arvamustoimetuses töötanud Priit Rajalo asus tööle «Aktuaalse Kaamera» Tartu korrespondendina. Foto: Mihkel Maripuu

Kolm aastat Postimehe Tallinna toimetuses töötanud Priit Rajalo naaseb kodulinna Tartusse ning hakkab siit «Aktuaalse kaamera» vahendusel pakkuma Tartu ja Tartumaaga seotud uudiseid.

Tudengipõlves suviti TV 3-le uudiseid teinud, seejärel seitse aastat Tartu Postimehes ning kolm aastat Postimehes töötanud Priit Rajalo tundis ühtäkki taas telepurgi tõmmet ning suundus tööle Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) Tartu toimetusse. Teatepulga võttis Rajalo üle «Aktuaalse kaamera» kauaaegselt Tartu korrespondendilt Rein Joametsalt, kes otsustas telemehe ameti maha panna.



«Esimesed paar-kolm nädalat olen ma jätkuvalt Tallinnas. Tuletan uuesti teletööd meelde,» lausus Rajalo.



Rohkem uudiseid



Rajalo ülesandeks saab olema põnevate sündmuste viimine Tartust ja Tartumaalt üleriigilise auditooriumi ette. «Tegelikult toimub Tartumaal ju palju rohkem asju ja sündmusi, kui seda on näha AK-s. Uudistesaadet vaadates võib jääda vahel mulje, et meil on olemas sellised toredad linnad nagu Narva, Valga, Paide, Pärnu ja Kuressaare, aga mitte Eesti suuruselt teist linna Tartut.»



Just Tartu uudiste hulga suurendamine AK-s on Rajalol rahvusringhäälingu uudistetoimetuse juhataja Urmet Koogiga jutuks tulnud. Lisaks uudistesaatele on kavas pikemad analüüsivad käsitlused saatele «Aeg luubis».



Paus jääb sisse



Ehkki ERRi Tartu stuudio juhataja Tiina Rebane vastse telereporteriga silmast silma kohtunud ei ole, usub ta, et koostöö saab olema asjalik. «Kahju ainult, et nüüd paarinädalane paus Tartu uudistesse tekib,» märkis Rebane. Rajalo asub Tartus ametisse 1. detsembril, Joamets on aga juba lahkunud.



Lisaks Rajalole asub uuest aastast Tartus tööle reporter Piret Ehrenpreis, kes annab lisajõudu raadiouudistele, kuid asendab vajadusel ka teleuudiste tegijat.



Kauaaegse kolleegi Rein Joametsa lahkumisest on Rebasel kahju, kuid see on tema sõnul mõistetav.



Töökorraldus peaks lõplikult paika saama veebruari lõpuks, mil telestuudio kolib raadioga kokku Riia 24 majja. Hetkel käib projekteerimine ning peagi lähevad lahti lammutus- ja seejärel ehitustööd, kinnitas Rebane.



Joamets: aeg oli täis



«Kuuldused minu töökohavahetusest vastavad tõele,» kinnitas senine Tartu korrespondent Rein Joamets. «Lihtsalt tundsin, et aeg on täis, sest teleuudiste tegemine pikka aega on üsna tappev töö. Hiljuti sain aukirja selle kohta, et mul täitus 35 aastat ETV-s. See oli mu esimene ja ainuke töökoht.»



Kolmandat päeva töötab Joamets haridus- ja teadusministeeriumis kommunikatsioonibüroo konsultandina.



Joamets sõnas, et vahetust ei tinginud mitte karvavõrdki ümberkorraldused ERR-is ega Tartu stuudios. «Töökoha vahetus oli selgelt minu enda otsus, seotuna muidugi ka uute võimaluste avanemisega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles