Anne noortekeskus saab uhke maja

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile olid noorteraadio kitsukeses stuudios Mihkel Puidak (paremalt), Aivar Puhm ja Kristjan Eli.
Eile olid noorteraadio kitsukeses stuudios Mihkel Puidak (paremalt), Aivar Puhm ja Kristjan Eli. Foto: Margus Ansu

Anne noortekeskuse ruumides tegutseva noorteraadio tegijad on ennast praegu litsunud 2-ruutmeetrisesse tuppa, mida nad nimetavad stuudioks.

Projekti järgi asub siin tualettruum. Tuba on sedavõrd tilluke, et pärast kümmet minutit vestlust on stuudio õhust tühjaks hingatud.



«Rohkem ruumi võiks olla,» tõdes noorteraadio laupäevahommikuse programmi juht Mihkel Puidak.



Planeerimise aeg



Noortekeskusele on Euroopa Liidu fondidest eraldatud raha uue hoone ehitamiseks. Praegu pannaksegi paika plaane, mis uues majas kõik olema peaks. Päris valmis hoone peaks kasutamiskõlblikuks saama 2012. aastaks. Siis kolib noortekeskuse praegusesse majja lasteaed.



Linn on lubanud noortekeskusele 25 miljonit krooni, ülejäänu tuleb euroliidult. Maja läheb maksma üle 43,5 miljoni krooni. Lisaks rõhutakse aja veetmise võimalustele vabas looduses – maja juurde tuleb seikluspark.



Anne noortekeskuse direktori Kerli Otti sõnul on uus maja kavandatud A. Le Coqi spordihalli kõrvale Emajõe luhale. Majas saavad olema ruumid kõikidele huviringidele alates tantsurühmadest ja lõpetades multimeedialaboriga.



Seiklus parki



Keskuses käib vaba aega sisustamas üle 600 noore. Kui vaja, läheb noortekeskus ka kooliõpilastele kaubamajja järele.



Nii näiteks korraldatakse selle nädala reedel ja laupäeval kaubamaja kõrval pargis infopäevad, kus on rõhk pandud seikluslikule eluviisile.



Tutvutakse rollimängude, võitluskunstide, kaljuronimise ja kümne muu ajaveetmisviisiga. Esineb läbilõige Eesti noortebändide paremikust ja veel tõusvatest tähtedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles