Tartu lennujaama jõudis 5000. reisija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam Ülenurmel.
Tartu lennujaam Ülenurmel. Foto: Priit Mürk.

Eile õhtul jõudis nelja kuu eest rahvusvaheliste regulaarlendudega alustanud Tartu lennujaama Riia–Tartu lennuga 5000. reisija.


«Nelja kuuga selline hulk reisijaid on väga hea tulemus,» lausus Tallinna Lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor ja Tartu Lennujaama juhataja kohusetäitja Andres Taimla. «Kui me alguses reise ja graafikuid planeerisime, siis sellist edu lendude poole pealt küll ei osanud oodata.»



Abilinnapea Karin Jaanson ütles, et reisijate arvu kiire kasv nii lühikese aja jooksul lisab kindlustunnet, et lennuliiklus Tartust läheb järjest paremaks.



«Mida rohkem tartlased ja lõunaeestlased Tartust lendavad, seda parem on ka meie lennuühendus kogu maailmaga,» lisas ta.



Lennujaama esindaja Taimla sõnul on Tartu linn olnud väga toetav Tartu kui lennusihtkoha nähtavaks muutmisel. Kui ka ülejäänud Lõuna-Eesti näitaks üles pisut suuremat huvi ja tuge, siis oleks mõjujõud Taimla sõnul veelgi suurem.



«Lõppkokkuvõttes on kõik ju meie endi teha, sest kui huvi ja vajadust on, siis reageerivad ka lennufirmad paindlikult,» lisas ta.



Kolmanda lennuliini ootuses võiks Taimla sõnul kõige tõenäolisemalt Soome poole vaadata.



Soome lennufirma Finn-comm oli esimene, kes Tartu lennujaama vastu esialgu huvi tundis ning siinseid võimalusi ka kohapeal uurimas käis.



10 000. reisija saabumist saab Tartu lennujaamas Taimla sõnul arvatavasti tähistada uuel aastal  veebruari lõpus või märtsi alguses, kui praegu planeeritud reisid toimuvad samas mahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles