Rahvusringhäälingu Tartu stuudio kolib kokku Riia tänava büroohoonesse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Büroohoone Tartus Riia tänaval, kus lisaks raadiostuudiole alustab peagi tööd ka teletoimetus.
Büroohoone Tartus Riia tänaval, kus lisaks raadiostuudiole alustab peagi tööd ka teletoimetus. Foto: Sille Annuk

Rahvusringhääling paneb seni Plaskus töötanud Tartu telestuudio raadiotoimetusega kokku ning kolib teletegijad viimase juurde Riia tänava büroohoonesse. Ehkki ringhääling kaalus ühisstuudiole ka teisi ruume, osutusid need ERR-i meediasuhete juhi sõnul liiga kalliks.

«Raadiotoimetus jätkab oma tööd senistes ruumides Riia tänaval, teletoimetus kolib samasse majja samale korrusele,» kinnitas rahvusringhäälingu meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur. «Neile renditakse sinna 150 ruutmeetrit büroopinda viieks aastaks hinnaga 85 krooni ruutmeetrilt,» jätkas Tõevere-Kaur ning lisas, et antud pakkumine ostus kaalutud variantidest kõige soodsamaks.



Tõevere-Kauri sõnul kaalus rahvusringhääling Tartu ühisstuudiole ka Tigutorni, Raatuse tänava arendust, Elioni büroopindasid Tähe tänava lõpus ning mitmeid teisigi pakkumisi, ent kõik need oleksid kümne aasta arvestuses läinud 5-10 miljonit krooni kallimaks.



Rahvusringhäälingu juhatuse liige Jaak Raie kinnitas Tartu Postimehele antud selgitustes, et otsus telestuudio raadioga Riia tänava hoonesse kolida on tehtud, kuid selle teokssaamiseni kulub veel vähemalt pool aastat aega.



«Esmalt peab ruumest välja kolima senine rentnik, mis võtab mõistetavalt aega. Samuti võtab aega uue telestuudio väljaehitamine, mistõttu alustab rahvusringhääling Riia tänaval telesaadete tootmist mitte varem kui poole aasta pärast või isegi veel hiljem,» märkis Raie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles