«Ole kaasas!» aitab kliinikumi ID-kaardiga

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Aivar Aotäht / Sakala.

Mõttetalgutest alguse saanud ettevõtmine «Ole kaasas!», mis korraldab arvutikoolitusi, jõudis ka Tartusse. Sellel nädalal õpivad Tartu Ülikooli Kliinikumi töötajad ID-kaardi võimalusi kasutama.


Viie päeva jooksul saavad kliinikumi juhid, asjaajajad, sekretärid ja meditsiinitöötajad ID-kaardi ja mobiili-ID kasutamise alase koolituse. Kliinikumi projektijuhi Priit Kooviti sõnul tingis vajaduse koolituse järele igapäevane asjaajamine, mis on kliinikumis üha enam digitaliseeritud ja nõuab  palju ID-kaardi kasutamist.



Oma esimest ID-kaardi kasutamist Koovit ei mäleta, kuid ta teadis rääkida, et tavakasutajad põrkuvad tihti alguses tehniliste probleemidega, mis puudutavad ID-kaardi lugeja paigaldamist.



Tarkvaraliste raskustega puutuvad kokku aga nii tavakasutajad kui kliinikumi töötajad ning selle hõlbustamiseks ongi sellised koolitused nagu «Ole kaasas!» head.



«Ole kaasas!» projekti eesmärk on korraldada arvuti-, interneti- ja ID-kaardi alaseid koolitusi 100 000 inimesele. Järgneva kolme aasta jooksul tahetakse tuua internetti kasutama täiendavalt 50 000 peret. TNS Emori uuringu kohaselt kasutas Eestis 2008. aastal internetti 68% 15–74-aastasest elanikkonnast. Neist aga näiteks vaid 6 protsenti kasutas ID-kaarti digiallkirja andmiseks.



«Ole kaasas!» projekt sai alguse «Minu Eesti» mõttetalgutest ning seda aitavad läbi viia Eesti Telekom, EMT, Elion, MicroLink ja Vaata Maailma SA.



«Ole kaasas!»


• Projekti raames saavad ettevõtted tasuta tellida oma töötajatele interneti- ja ID-kaardi alaseid koolitusi.


• Projekti sihtrühmaks on nii eesti- kui venekeelse kogukonna liikmed, kellel puuduvad oskused ja võimalused interneti kasutamiseks, eelkõige lastega pered, maapiirkondade elanikud, vanem põlvkond, väikese ja keskmise sissetulekuga inimesed.


• Projekti veavad eest Eesti Telekom, EMT, Elion ja MicroLink ning põhikoordinaatoriks on Vaata Maailma Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles