Klaaspärlimäng jõudis Tartusse

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kirikus esitas Rootsi barokkband Villancico Ladina-Ameerika renessansi ja barokkmuusikat. .
Jaani kirikus esitas Rootsi barokkband Villancico Ladina-Ameerika renessansi ja barokkmuusikat. . Foto: Priit Mürk

Eile, kolmapäeval sai alguse klassikalise muusika festival Klaaspärlimäng. Festivali avas Jaani kirikus Rootsi ansambel Villancico kontserdiga Jungle Book of  Baroque.

16-liikmeline ansambel esitas Ladina-Ameerika renessansi ja barokkmuusikat. See andis kokku mõnusa segu Euroopalikust muusikakultuurist, kristlikust maailmapildist ning Ladina-Ameerika temperamendist. Erinevalt Eestis tavapäraselt esitatavast renessansi muusikast oli tegu tõeliselt elava ja emotsionaalse esitusega, kust ei puudunud ka tants aga ka tõeline ajastu meeleolu.



Videos võib näha Mehhiko helilooja ja pedagoogi Zéspedes'i pala, milles on kombineeritud jugete lauluvorm ning Kuuba guaracha-rütm kiirestivahelduvas 6/8 ja 3/4 taktimõõdus.



Sellesuvist klaaspärlimängu iseloomustab klassikaline muusika ebatavalisest vaatenurgast. Kontserte saab ülikoolilinnas nautida 27. juulini. Harludamatest pärlitest saab kuulata näiteks Leonardo da Vinci ja Michelangelo Galilei loodud muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles