Tasuta digilevi katab nüüd kogu Tartumaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitelevisiooniga on tänaseks kaetud peaaegu kogu Eesti, üksikuid levita kohti on veel saartel ja Läänemaal.
Digitelevisiooniga on tänaseks kaetud peaaegu kogu Eesti, üksikuid levita kohti on veel saartel ja Läänemaal. Foto: Postimees.ee

Järvamaale Koerusse rajati uus saatja, mis võimaldab digitele­visiooni näha nüüd ka Tartumaa põhjaosas.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel rääkis, et Koeru saatja katab need alad, mis Valgjärve saatja katmata jätab. Digitaalkujul levivad ETV, Kanal 2, TV 3, Kanal 11, TV 6 ja Kalev Sport. Augustis käivitub ETV olümpiaprogramm, mida saab näha vaid digitelevisiooni kaudu.



«Lisaks uutele telekanalitele pakub digi-TV palju paremat pildi ja heli kvaliteeti, telekava ühe nupulevajutusega otse teleriekraanile ja mitmeid muid uusi lisavõimalusi,» selgitas Pihel. «Kui seni oli kolme Eesti telekanali vaatamiseks sageli vaja kolme erinevat antenni, siis nüüd on kõik kodumaised kanalid nähtavad ühe antenni ja vastuvõtuseadmega.»



Miski ei muutu nendel, kes on liitunud mõne firma pakutava kanalitepaketiga ning kellel on digiboks juba olemas. «See puudutab neid, kes vaatavad televiisorit oma antenniga,» ütles Pihel.



Digiboksi saab kasutada ka koos toaantenniga, kuid saatjast väga kaugel ei pruugi sellega korralikku pilti saada.



Digiboksi hind on umbes 2000 krooni, rentides ligi 40 krooni kuu. Digiseadmed, mis sobivad Eesti kanalite vastuvõtuks, on vastavalt märgistatud.



Üleminek digitaaltelevisioonile on 1. juulil 2010. «Kindlasti ei soovitaks seda vahetust jätta 30. juuniks 2010, sest siis on kauplused täis neid, kes hiljaks jäänud,» soovitas Pihel. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles