Tartu lennujaama saabub täna õhtul viietuhandes reisija

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk, millega Air Baltic soovijaid Tartu ja Riia vahel sõidutab.
Lennuk, millega Air Baltic soovijaid Tartu ja Riia vahel sõidutab. Foto: Sille Annuk

Juuli alguses rahvusvaheliste regulaarlendudega alustanud Tartu Lennujaam teenindab täna oma 5000. reisijat. Reisijate arvu kiire kasvu on taganud lennukite hea täituvus ning algusega võrreldes suurenenud lendude arv.


Abilinnapea Karin Jaanson märkis, et mida rohkem tartlased ja lõunaeestlased Tartust lendavad, seda parem on ka siinne lennuühendus kogu maailmaga. «Lendajate arvu kiire kasv nii lühikese aja jooksul lisab kindlustunnet, et lennuliiklus Tartust läheb aina paremaks.»



Lennufirmad püüavad praegu koostöös linnavalitsusega leida reisijatele võimalikult mugavaid sõiduaegu ja lisada uusi liine. Air Baltic on nelja tegutsetud kuu jooksul oma lendude arvu mitmekordistanud. Alates 25. oktoobrist saab Tartust Riiga lennata iga päev ja neljal päeva nädalas isegi kaks korda päevas.



AirBaltic soovis algselt isegi kuuel päeval nädalas kahte lennu võimalust pakkuda, kuid reisijate arv sundis seda plaani korrigeerima. Viimaste teadete järgi võtab lennufirma siiski teisipäeviti ja neljapäeviti ühe reisi vähemaks.



Estonian Air jätkab neljal päeval nädalas Stockholmi lende.



Tartu lennujaama käitlusjuht Rein Mark sõnas, et kui järgmisel kuul valmib reisiterminal ning reisijad ei pea enam lennukile minema lennujaamahoone kontoriosa kaudu, siis on täidetud ka kõikide mugavustega harjunud reisijate nõudmised.



Viietuhandes reisija saabub täna õhtul Riiast Tartu tuleva lennukiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles