Gümnasist ei leidnud kompostrit

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletikomposter
Piletikomposter Foto: Margus Ansu

Tänavu sügisel Treffneri gümnaasiumisse õppima asunud maanoormeest ähvardab trahv. Reede õhtul astus ta kaubamaja juures bussi, kuid ei suutnud leida ühtki viisi pileti komposteerimiseks.




R-kioskist 8-kroonine pilet ostetud, läks noormees number 1 lõõtsbussile tagumisest uksest, et sõita Riia tänava lõpu suunas. Juba Riia mäel tulid bussi kontrollid.



«Teadsin, et komposteerida tuleb, aga ei osanud seda teha ja kompostrit ei näinud. Olid kollased nupuga kastid, aga seal auku sees ei olnud,» rääkis ta.



Ta jätkas, et kui kontroll sisse tuli, küsis ta, kuidas piletit komposteerida, aga õpetamise asemel küsiti hoopis isikut tõendavat dokumenti ja öeldi: «Läheme teise bussi, ma näitan, kuidas tuleb komposteerida.» Seda keegi ikkagi ei õpetanud, väärteouurija Külli Henn koostas hoopis väär­­teo protokolli.



Kui suur trahvisumma tuleb, seda noormees veel ei tea, see selgub linnavalitsuse menetlusteenistusse vestlema minnes.



Noormees ütles, et on seni terve elu elanud maal ja teda on sõidutanud vanemad. Linnaliinibussidega tal tutvust ei ole ja seni on ta mõne korra üksnes tunnipiletiga sõitnud.



Kontrollidele tundunud lugu aga nii uskumatu, et üks neist ütles, et noormees valetab.


Noormees osutas aga, et kompostrid ei ole bussis tähistatud ja võõral on väga raske neid leida.



GoBusi logistik Riho Pindmaa ütles, et bussi tagumisest uksest sisenenu ei saanudki kompostrit leida, sest need on bussides esimese ja teise ukse juures. Just nimelt selle mõttega, et inimesed harjuksid bussi sisenema eestpoolt.



Kollased karbid, millele noormees osutas, on aga stoppnupud peatuses väljumise soovist teada andmiseks.



Pindmaa möönis, et kompostritel ei ole tõepoolest kirja, et need on kompostrid, aga keegi ei ole seda varem ka probleemina nimetanud.



Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak viitas aga, et tagumiste uste juures on bussidel sisenemist keelavad märgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles